Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Osam hiljada maski stiglo u subotičku gradsku kuću!

2020-11-23
17:44
Forrás
Pannon RTV
Cilj je da zaposleni u gradskoj upravi budu zaštićeni od korona virusa, donacija je stigla iz Mađarske preko Karitasa subotičke biskupije.

Zaposleni u konzulatu Republike Mađarske su 11. novembra u dvorištu rimokatoličke parohije na Kelebiji istovarali pošiljku zaštitnih maski koja je stigla iz Mađarske, čiji je donator jedan poslovni čovek iz Kine koji živi u Mađarskoj, a koji je preko mađarskog ministarstva spoljnih poslova otpremio donaciju za Vojvodinu.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Sada, nakon dve nedelje su predstavnici Karitasa preneli i predali maske subotičkoj gradskoj kući gde je predsednik skupštine grada dr Balint Pastor kazao da uglavnom grad pomaže rad Karitasa, ali da je ovo prvi slučaj da se dešava suprotno, to jest da preko Karitasa gradska kuća dobija donaciju. Osam hiljada maski je 25 po zaposlenom i rešenje za naredni period, dodao je. Direktor Karitasa Gabor Ric je kazao da od 11. novembra stalno dele maske, te da je ostalo još nekoliko lokalnih samouprava i parohija da im se uruče.   

Subotica
maske
Gradska uprava
donacija

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.