Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Osmi Vojvođanski galop biće održan 5. septembra

2020-08-13
16:05
2020-08-13
19:32
Forrás
Pannon RTV
Ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju, trke u Vojvodini biće organizovane na Subotičkom hipodromu, bez publike.

Osmi Vojvođanski galop biće održan 5. septembra. Za razliku od dosadašnjih godina, ove godine će biti organizovan u Subotici, na hipodromu, bez publike, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju. Organizatori će se pobrinuti da ljubitelji konjičkih trka ništa ne propuste, pa će trke biti prikazane na Panon televiziji.

Arpad Cekuš upravo osedlava svog konja po imenu Besi. Ovaj jahač od samog početka, bez prekida učestvuje na Vojvođanskom galopu sa svojom polukrvnom kobilom. Njihov cilj je da ove godine, u kvalifikacijama budu među prvih tri. I prošle godine su bili u Budimpešti.

Arpad Cekuš, učesnik, Mali Iđoš: „Uspešno smo se plasirali na Nacionalni galop, u smislu da smo dobili takozvanu slobodnu kartu, ali ne slučajno. Uspeo sam sa Besi pobediti u dvanaestoj trci. Dobro smo se takmičili. Onda nakon toga u polufinalu već nije bilo tako dobro."

Uskoro će biti održan Nacionalni galop, dok će Vojvođanski galop ove godine biti održan u Subotici. Jahači, odnosno i grlo Besi iz Malog Iđoša, već su spremni za trke.

Do sada se za osmi Vojvođanski galop prijavilo oko 15 učesnika, koji već jako isčekuju takmičenje. Najbolji učesnici u polufinalnim trkama će se plasirati na finale u Budimpešti, koje će biti organizovano drugog vikenda u oktobru, na Trgu heroja.

Tivadar Bunford, direktor, Vojvođanska razvojna fondacija „Mreža": „Kontinuitet je za nas veoma važan, kao i to da u Budimpeštu na Trg heroja desetog oktobra odu najbolji. Dakle, da to ne bude rezultat jednog žreba, da ne bude rezultat dogovora, već da kao bude rezultat jednog plemenitog takmičenja, najbolji predstavljaju vojvođansko konjarstvo."

Prvo ovogodišnje polufinale Nationalnog Galopa biće održanoove nedelje, dakle 16. avgusta u mađarskom mestu Đenešdiaš. Nacionalni galop 2020-e godine odaje počast grofu Đuli Andrašiju. Nadamo se da će se niz uspeha jahača iz Vojvodine nastaviti i ove godine.

Vojvođanski galop
konjičke trke
utrka

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Crkvena slava u Srbobranu

Ova manifestacija se u ovom južno-bačkom mestu održava svake godine 14. septembra. Vernici su ove godine, zbog epidemiološke situacije, slavili uzdržanije, pridržavajući se propisanih mera.

U Temerinu opet postoji obuka za sviranje citre

Nakon nekoliko godina izostavljanja, osnovana je nova instrumentalna grupa u Mađarskom kulturno umetničkom društvu „Karolj Sirmai". Veliko je interesovanje osnovaca za ovom vrstom obuke.