Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Osnovan savez pet omladinskih udruženja u Bačkoj Topoli

2020-09-13
18:27
2020-09-13
18:34
Forrás
Pannon RTV
Predsednici udruženja danas pre podne su na maloj svečanosti potpisali sporazum i osnivačka pravila.

Mladi u Bajši uskoro će se udružiti i u okviru radne akcije očistiti put koji vodi ka Panoniji, a u budućnosti bi želeli da sprovedu više sličnih akcija, zajedno sa drugima. Od saveza omladinskih organizacija očekuju da udruženim snagama podstaknu omladinski život u naseljima u okolini Bačke Topole.

„U Bajši smo još u osnivačkoj fazi, imamo svega pet-šest članova, ali očekujemo da se i ostali jave" kaže David Tajkman, predsednik Omladinskog kluba u Bajši. 

Rukovodioci društava iz Bačke Topole, Gunaroša, Bajše i Novog Orahova, kao i ponovo osnovan Savez Rakoci u Bačkoj Topoli, potpisali su sporazum i osnivačka pravila Saveza omladinskih organizacija Bačke Topole. Sada osnovan savez trenutno broji preko 100 članova.

„Osnovni cilj su predavanja, organizovanje obuka, pomoć mladih u javnom životu, samozapošljavanje, pomoć preduzetnicima, kao i motivisanje omladinskih rukovodstava i njihovih članova na zajedničku saradnju" kaže Viktor Kovač, koordinator, Saveza omladinskih organizacija Bačke Topole. 

Epidemija nepovoljno utiče na rad saveza, ali čim se situacija poboljša, osnivači bi želeli da organizuju obuku namenjenu mladima koji žele da postanu preduzetnici i da im pruže korisne informacije - dodaje koordinator. 

Bačka Topola
omladinska udruženja
potpisali

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.