Ugrás a tartalomra
Pixabay

Osobe starije od 65 godina će bez obzira na situaciju primiti svoje penzije

2020.03.26
15:49
Forrás
Pannon RTV
Osobe starije od 65 godina koje ne mogu da napuste svoje domove, mogu da dođu do svoje penzije potpisivanjem ovlašćenja ili mogu da reše situaciju pozivom banke koja vodi njihov račun.

U prvom slučaju je važno popuniti punomoć, koja sadrži lične podatke penzionera i ovlašćene osobe, broj tekućeg računa, ime banke, iznos koji želite da podignete, napisan i slovima i brojkama, kao i potpis penzionera. Punomoć mora biti potpisana kako bi ona bila validna. Ovlašćeno lice koje želi da podigne novac mora da prikaže svoju ličnu kartu i ličnu kartu osobe za koju podiže novac.

Penzioneri koji nikoga ne ovlaste, mogu nazvati banku u kojoj imaju svoj tekući račun i tom prlikom treba da saopšte adresu na koju žele da im se isporuči penzija. U tim slučajevima će Pošta Srbije prosleđivati penzije podnosiocima zahteva po hitnom postupku, dok će troškove snositi Republika Srbija. Banke će takođe kontaktirati svoje klijente putem telefonske centrale ili SMS poruke, kako bi što pre obavestili penzionere o načinu kako će se isplata izvršiti.

penzija
koronavirus
karantina

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.