Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ostalo je još samo nekoliko sati do početka 44. Dakar relija

2021.12.31
18:38
Forrás
Pannon RTV
Na Dakaru će biti i tri mađarska vozača. U mestu Džida su u toku završni poslovi, a početak će biti blizu mesta Haile.
Pannon RTV

Gabor Sagmajster i Emanuel Đeneš imali su termin za tehničko i administrativno preuzimanje u petak, po srednje-evropskom vremenu, ali su sve to uspeli da reše već u četvrtak, tako da njihov dan pred početak nije bio stresan.

Pannon RTV

Gabor Sagmajster, motociklista, Srbija: „Bilo je manjih problema, ali uspeli smo sve da popravimo, tako da smo dobili i poslednji pečat, motor je spreman za trku. Pregledani su svi delovi koji su potrebni za motor i kompletna oprema, kaciga je pregledana, sva zaštitna oprema, ako budemo imali bilo kakav problem u pustinji, instrumenti, da sve bude u redu. Može se reći da je motor u savršenom stanju."

Pannon RTV

Emanuel Đeneš je takođe bio zadovoljan što je pregled motora uspeo da završi dan ranije, ali još uvek nije doneo odluku o tome kada će krenuti u pravcu Hailea. Emanuel Đeneš, motociklista, Rumunija: „Krenuću prvog, rano u zoru, jer je do starta potrebno oko tri sata. U najvećoj meri sam spreman za start, samo čekam prvi, da mogu da krenem."

Pannon RTV

Organizatori su se malo zaračunali, pa je prvobitni plan morao da se izmeni, tako da je vozačima koji se takmiče u „Male moto" kategoriji dozvoljeno da tehničko i administrativno preuzimanje završe dan ranije, pošto je kamion sa opremom već krenuo za kamp u mestu Haile u petak popodne. Dakar reli za 2022. godinu startuje iz mesta Haile, prvog januara.

Pannon RTV

Treći mađarski takmičar je inače Norbert Salai iz Mađarske, koji će na Dakaru nastupiti u kategoriji vozača kamiona.

Dakar reli
Gabor Sagmajster
Emanuel Đeneš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.