Ugrás a tartalomra

Osuđena petorica mladića za ubistvo Zoltana Bukovca

2017.04.05
17:00
Subotica - Veliko veće Višeg suda u Subotici za krivično delo teško ubistvo Zoltana Bukovca osudilo je danas Stefana Loču (24) na kaznu zatvora od 17 godina, Maria Bašić Palkovića (21) na 15 godina, Marka Pavkovića (23) i Ognjena Pavlovića (21) na po 14 godina zatvora, a I
Subotica - Veliko veće Višeg suda u Subotici za krivično delo teško ubistvo Zoltana Bukovca osudilo je danas Stefana Loču (24) na kaznu zatvora od 17 godina, Maria Bašić Palkovića (21) na 15 godina, Marka Pavkovića (23) i Ognjena Pavlovića (21) na po 14 godina zatvora, a I.Č. koji je u trenutku izvršenja dela bio maloletan, na maloletnički zatvor u trajanju od sedam godina. Presuda je izrečena za teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju po članu 114 Krivičnog zakonika Srbije. Oni su osuđeni što su 13. januara 2016. godine oko 23 časa pretukli Zoltana Bukovca u njegovom dvorištu u Banijskoj 15 i naneli mu povrede od kojih je preminuo 3. februara prošle godine. Ova osuđena petorka Bukovca je pomešala sa Draganom Rađenovićem, sa kojim su od ranije u sukobu. Nakon što su pretukli Bukovca, na ulici su sreli Predraga Tadića i takođe i njega napali. Tužilaštvo je za svu petoricu tražilo kaznu zatvora od po 30 godina, a za I.Č. maloletničkim zatvor u maksimalnom trajanju. Sudija Ivan Bogosavljev koji je predsedavao Velikim većem Višeg suda rekao je da je tokom suđenja nedvosmisleno utvrđeno da su ova petorica počinila delo koje im se stavlja na teret, a da je u izricanju kazne sud cenio i otežavajuće i olakšavajuće okolnosti. Sudija će pismeni otpravak obrazložene presude uputiti osuđenima i tužilaštvu, nakon čega, ukoliko su nezadovoljni,  u roku od 15 dana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu. Osuđeni ostaju u pritvoru do upućivanju u ustanovu gde će odslužiti kaznu, a maloletnom I.Č. koji se brani sa slobode, izriče se zabrana napuštanja boravišta. Olivera Jovanić, opunomoćenik udovice Valerije Bukovac najavila je žalbu jer, kako je rekla, nisu zadovoljni ni izrečenom visinom presude, ni činjenicom da prema njihovom mišljenju istragom nisu obuhvaćeni svi akteri događaja, ali ni što sud nije uvažio imovinsko-pravni zahtev oštećene već ju je uputio na parnicu.
kazna
ubistvo Zoltana Bukovca
suđenje

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.