Ugrás a tartalomra
MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Otvara se turska škola u Budimpešti

2019-10-18
13:23
Forrás
MTI, HVG
Fondacija predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana otvara tursku osnovnu školu i gimnaziju u Budimpešti – stoji u mađarskoj štampi.

Institucija još nije počela sa radom, ali je sajt već postavljen na internet stranici Kancelarije za obrazovanje. Iza škole stoji Fondacija Maarif koju je predsednik Erdogan osnovao 2016-e nakon pokušaja vojnog udara protiv njega. Njegov cilj je bio da se suprostavi mreži muslimanskog propovednika Gulena, koji takođe vodi privatne škole. Turski političar inače 7. novembra dolazi u mađarsku prestonicu, radi razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

škola
Turska
Erdogan

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Visoko priznanje za Tibora Varadija

Počele su svečanosti posvećene mađarskoj nauci. Na Univerzitetu Panon u Vespremu vojvođanski akademik Tibor Varadi nagrađen je priznanjem „Venac Etveš Jožefa".

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Tokom praznika – brže preko granice

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, Nebojša Stefanović i Šandor Pinter razgovarali su danas su u Novom Sadu o bržem protoku na graničnim prelazima između dve zemlje.

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.