Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Otvoren 54. Međunarodni sajam lova i ribolova u Novom Sadu

2022.09.28
17:58
2022.09.28
19:54
Forrás
Panon RTV
U Novom Sadu je danas otvoren 54. Međunarodni sajam lova i ribolova “LORIST”. U sklopu manifestacije se održava i Sajam ekologije. Na sajmu će učestvovati oko 100 izlagača. LORIST se nalazi u halama Novosadskog sajma.
Pannon RTV/Juhász Géza

Na Međunarodnom sajmu lova i ribolova u Novom Sadu predstavljaju se svi veći zastupnici, uvoznici i brendovi osnovne i dodatne opreme za lov i ribolov.

Lovačko oružje, vatreno oružje, oprema za lov i ribolov, pribor, odeća u svim količinama. Izlagači su došli ne samo iz Srbije, već i iz, na primer, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije. Mnogi od njih posetiocima nude snižene cene.

Atila Plahi, izlagač: „Došli smo s puno proizvoda i opreme kako za oblasti ribolova tako i za oblast lova. Na izložbu smo doneli dosta oružja, ekskluzivnih stvari.”

Žolt Crnković, izlagač: „Pripremili smo se s više od 200 štapova za pecanje i 90 rolni za pecanje. Osim ovoga, u ponudi imamo strune za pecanje u velikom izboru."

Pannon RTV/Juhász Géza

Sajam je obogaćen i raznim propratnim programima. Između ostalog, defiluju lovački psi, organizuju se takmičenja, tematske izložbe, a posetioci mogu da degustiraju i specijalitete od divljači.

Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma: „Cetralni deo ovogodišnje izložbe je Izložba trofeja lovne faune Republike Srbije, s kojom se naša zemlja predstavila na Svetskom sajmu u Budimpešti prošle godine. Na površini od 480 m2 je izloženo 620 trofeja.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Manifestacija se odvija i u znaku jubilarne godišnjice. Javno preduzeće “Vojvodinašume” ove godine obeležava 20 godina postojanja, a Lovački savez Vojvodine ove godine obeležava 100 godina postojanja.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu: „Ove godine smo podržali organizaciju LORIST-a. Napominjem da se budžetska sredstva koja se izdvajaju za lov u našem sekretarijatu svake godine povećavaju. Prošle godine smo usmerili 48 miliona dinara, ove godine 71 milion dinara, a sledeće godine je planiramo da se uloži 91 milion dinara za te namene. To, naravno, uključuje i podršku LORIST-a."

Pannon RTV/Juhász Géza

Sajam lova i ribolova je otvorio Ištva Pastor. Predsednik Skupštine AP Vojvodine je rekao da smatra važnim što se na manifestaciji organizuju i programi usmereni na edukaciju dece o ekološkoj svesti.

„Nekada su lov i ribolov bili hobi. Danas je to deo brige o okolini i ne može se održati ako se sama okolina ne zaštiti od zagađenja, otpada i smeća. S tim treba početi pre svega s mlađom generacijom, mlađim naraštajem. Za 5-10 godina, kada odrastu, s tim će znanjem i ovakvim načinom života oblikovati svoju svakodnevicu."

Ulaznica za sajam košta 350 dinara. Grupne ulaznice podležu popustu. LORIST se može posetiti do nedelje.

međunarodni sajam
ribolov
lov
Novi Sad

Najnovije

17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.
14:51, Frissítve: 19:06

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

U Adorjanu ponovo na trpezi hurke i kobasice

Festival hurki i kobasica već 11. put se organizuje u naselju. Ove godine za najpopularniji program u naselju prijavilo se 117 ekipa, od toga 20 iz inostranstva, koje će se takmičiti u pripremanju hurki i kobasica.