Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Otvoren bazen na otvorenom u Subotici

2021.06.14
17:50
Forrás
Pannon RTV
To znači da nam stiže toplo vreme. Pripremite kupaće kostime i u četvrtak na najavljenih 30 stepeni, svi mogu da se okupaju u osvežavajućoj vodi.

Flora Sakač je već jako čekala ponovno otvaranje bazena, kako kaže, veoma često dolazi na subotički bazen u Dudovoj šumi: „Dolazim na plivanje već 14 godina. Mislim da je ovo najbolji sport u ovim godinama, mi smo već stariji."

Na bazenu „Dudova šuma" u Subotici sve one koji žele da se brčnu čeka jedan olimpijski bazen, jedan manji bazen sa termalnom vodom, dečji bazen i bazen sa toboganom. Zbog epidemiološke situacije, na ulazu se meri telesna temperatura, odnosno neophodna je i dezinfekcija ruku i nogu.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

U proteklom periodu je na bazenu „Dudova šuma" bilo nekoliko investicija.  Sredstva je obezbedila lokalna samouprava, a nadležno javno preduzeće je na raspolaganju imalo 126 miliona dinara.

Čila Goli, članica Gradskog veća za komunalnu delatnost i razvoj: „Moram da naglasim da tih 126 miliona dinara ne pokrivaju samo ovaj objekat, dakle ne samo bazen na otvorenom, već i šest drugih objekata za koje je odgovoran „Stadion", a 8 miliona dinara za kapitalne investicije koje se odnose na popravke."

Bazen „Dudova šuma" u Subotici otvoren je svakog dana, osim ponedeljkom, od 6 do pola 8 i od 11 do 18 sati. U ponedeljak pre podne se na prostoru bazena vrše tehnički radovi, pa je tog dana otvaranje u 12 sati. Radno vreme se popodne vikendom produžava za jedan sat.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya/illusztráció

Tamara Dimitrioski, direktorka opštinskog Javno komunalnog preduzeća „Stadion" u Subotici: „U proteklom periodu smo bazen „Dudova šuma" obnovili na nekoliko mesta. Nedavno smo izgradili otvoreno igralište, teretanu na otvorenom, jedna velika površina za sunčanje, plato bazena smo sanirali hidroizolacijom, odnosno renovirali smo svlačionice i tuševe u donjim prostorijama ispod tribine."

Cena karata se promenila u odnosu na prethodne godine. Deca mlađa od 5 godina mogu da uđu besplatno, deca između 5 i 10 godina plaćaju 100 dinara, a karta za odrasle košta 200 dinara. Ležaljka se može iznajmiti za 50 dinara, a za celodnevno korišćenje bazena sa toboganom treba izdvojiti 150 dinara.

Subotica
bazen

Najnovije

16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije