Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Otvoren industrijski kompleks Goodwill Pharma

2019-11-22
19:00
2019-11-23
08:31
Forrás
Pannon RTV
Ukupna vrednost investicije u okviru mađarskog programa ekonomskog razvoja u Vojvodini je 4,7 miliona evra, od čega je Vlada Mađarske obezbedila 1,4 miliona.

Farmaceutska kompanija Goodwill Pharma je na srpskom tržištu prisutna 16 godina. Izgradnja industrijskog kompleksa započela je 2017. godine. U fabrici podržanoj od strane Fondacije Prosperitati, proizvodiće se lekovi i dodaci ishrani.

Zoltan Tamaš upravitelj Goodwill Pharme: “Trenutno imamo 200 zaposlenih. Goodwill Pharma Srbija sa 10 milion evra prometa, zajedno sa Goodwill Pharma Hungary Group sledeće godine bi mogla imati 40 miliona evra planiranog prihoda.”

Mađarsko preduzetništvo u Vojvodini se može probiti u nove svetove – istakao je u svom govoru Levente Mađar. Zamenik ministra Ministarstva spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske je naglasio da se program ekonomskog razvoja u Vojvodini nastavlja punom snagom: “Program ekonomskog razvoja koji vodi Fondacija Prosperitati neće se završiti u 2019. godini. Mogu vam obećati, dok god postoji nacionalna vlada u Mađarskoj i paralalno s tim, dok u Vojvodini postoji održiva poslovna zajednica, mi ćemo nastaviti ovaj program.”

U protekle četiri godine dobili smo bespovratnu podršku mađarske vlade u vrednosti od 45 milijardi forinti – rekao je Ištvan Pastor. Predsednik SVM je naglasio da zahvaljujući tome, u Vojvodini je pokrenut razvoj vredan 300 milion evra: ”Mislim da je potpuno normalno i prirodno da razvijamo industrijske kapacitete za preradu, napredujemo u metalnoj industriji, drvnoj industriji, da smo prisutni i u drugim proizvodnim sektorima. Međutim, sa tako snažnim prisustvom u farmaceutskoj industriji mislim da je ovo stvarno ozbiljan nastup. Ovo je biser ovog razvojnog procesa.”

Ovaj program je dobar ne samo za Mađare u Vojvodini već i za celu Srbiju – dodao je Ištvan Pastor. Prema njegovim rečima, zahvaljujući kompaniji Goodwill Pharma, kapacitet izvoza lekova u zemlji će se značajno povećati.

Goodwill Pharma
Subotica

Slične vesti

Najnovije

15:50, Frissítve: 15:57

Radosna nedelja

Treće nedelje Došašća slavimo bliskost Gospodnjeg dolaska. Na Adventskom vencu palimo sveću ružičaste boje.
18:43, Frissítve: 18:55

Deca ispunila našu medijsku kuću

Pobednici kreativnog konkursa „Darivati je radost" preuzeli su nagrade. Na konkurs je stiglo ukupno 1347 radova, a mališanima smo priredili program, razna iznenađenja i spremili im poklone.

Najčitanije