Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Otvoren novi deo radionice firme Bata u Trešnjevcu

2019-11-07
20:55
2019-11-07
21:01
Forrás
Pannon RTV
Otvoren novi deo radionice na površini od 240 kvadrata, skladište od 2000 kvadrata i 20 savremenih kamiona sa prikolicom.

Firma iz Trešnjevca je to ostvarila zahvaljujući investicionoj podršci Fondacije Prosperitati. Investiciju od 400 miliona dinara, Mađarska država je pomogla sa 140 miliona dinara.

Firma Bata u Trešnjevcu ima istoriju dužu od dvadeset godina. Pored prevoza robe bavi se i prodajom poljoprivredne mehanizacije i prateće opreme. Kompanija je u proteklom periodu, zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Prosperitati, ostvarila nekoliko razvojnh projekata. Mađarska država je ukupnu investiciju od 400 miliona dinara podržala sa 140 miliona. Izgrađena je radionica od 240 kvadrata i skladište od 2000 metara kvadratnih, a nabavljeno je i 20 savremenih kamiona sa prikolicom.

Imre Bata, suvlasnik, Bata: „Zapošljavamo više od 200 kolega za obavljanje gore navedenih aktivnosti i ulažemo velike napore da stvorimo takve uslove za rad  koji će im pomoći da ostanu ovde, u svojoj domovini. Cilj nam je da pomognemo u stvaranju zajednice u kojoj može da raste broj poslodavaca i preduzetnika i  koji će dostojno predstavljati Mađare u Vojvodine sa jedne i druge strane granice."

Peter Kiš-Parciu, zamenik državnog sekretara za ekonomski razvoj pograničnih regiona Mađarske je rekao da uspeh programa zavisi od stvarnih potreb lokalne mađarske zajednice: „Iz ugla Mađarske vlade, ovaj program se može smatrati izuzetno važnim programom i u nacionalno-političkom i u spoljnoekonomskom smislu. Kroz ovaj program , sa jedne strane, jačamo preduzeća u Vojvodini, a preko investicija koje dolaze iz Mađarske jačamo i investicije u koje se mogu uključiti i mađarske kompanije, stvarajući tako izvozno tržište za njih."

Posljednjih godina nije prošao sajam na kome se firma Bata nije predstavilo, i to nije samo predstavljanje kompanije, već i kompletne zajednice - rekao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a: "Pored toga predstavljanje svih nas i predstavljanje sposobnosti, mogućnosti za koju su oni, a preko njih i mi sposobni. Ono što se dešava ovde u Trešnjevcu, može se preslikati na sve nas."

Predsednik SVM-a je najavio da se trenutno priprema osmi konkursni krug.

Trešnjevac
Fondacija Prosperitati
Peter Kiš-Parciu
Ištvan Pastor

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.