Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Otvoren novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

2022.10.03
17:41
2022.10.03
19:57
Forrás
Pannon RTV
Igor Mirović je tok prilikom rekao: lepo je videti da zajednički rad daje rezultat. Prema njegovim rečima, novoizgrađeni blok može da obezbedi bolje uslove studentima za studiranje i za naučni rad, a to jeste i jedan od ciljeva Pokrajine.

Otvoren je novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Izgradnja objekta površine oko 2700 kvadratnih metara počela je 2020. godine. Pokrajina je za radove izdvojila 143 miliona dinara, a Medicinski fakultet 190 miliona dinara. U novom su, između ostalog, smeštene su laboratorije, specijalizovani kabineti i amfiteatri, a napravljene su i dve garaže. Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu trenutno studira više od 5000 studenata, a na istom radi više od 600 univerzitetskih profesora. U bliskoj budućnosti planira se i izgradnja jednog univerzitetskog kampusa u blizini zgrade - najavljeno je na svečanom otvaranju. Između ostalih, novoizgrađeni blok su obišli Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade: „Zdravstvo zahteva kontinuirano ulaganje u ljude i u vas, profesore, koji svoje znanje treba da prenosite studentima, ali i u studente, radi motivacije i pripremljenosti svih. Dakle, kako bismo u narednim godinama zajedno što bolje razvijali ovu značajnu oblast, koja je veoma bitna u pogledu narednih generacija. Uveren sam da će to uvek biti prioritet Pokrajine, Države, svih nas, celog društva, jer jedino tako možemo da postavimo opstanak društva u prvi plan.”

Medicinski fakultet
Univerzitet u Novom Sadu
Igor Mirović

Najnovije

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.