Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Otvoren novosadski Winter Fest

2017.12.09
21:34
Forrás
Pannon RTV
Novi Sad je poprimio svečani izgled, u toku je 2. božićno-novogodišnji vašar Winter Fest.

Stvoriti magičniji, porodičniji i srećniji praznični period – sa ovim ciljem je prošle godine organizovan prvi Winter Fest, koji je opravdao sva očekivanja. Ove godine sa bogatijim programom i većim brojem izlagača se očekuju posetioci. Centar Novog Sada je poprimio pravu božićnu atmosferu, svako veče su u ponudi svečani programi, koncerti, kurtoš kolač i naravno vožnja fijakerom.
Mnoštvo gastronomskih specijaliteta i zabavnih programa su zadobili simpatije brojnih turista, tako i Jožu  Kastelic iz Slovenije: “Ima bezbroj zanimljivosti, lep je događaj. Ima raznih specijaliteta, muzike i kuvanog vina. Ima i mađarskih slatkiša. Jako je interesantno.”

U ukusno dekorisanim kućicama prodaju se suveniri, božićni ukrasi i razne zanimljivosti. Čak i jelki ima u velikoj ponudi, sa potrebnim pratećim ukrasima i osvetljenjima.

Jelena Jovičić, organizatorka novosadskog Winter Festa: “Ponovili smo nekoliko stvari koje su prošle godine bile uspešne. Tu je “raspevana jelka”, gde svako veče od 6 sati nastupaju vojvođanski dečji horovi i pored koje može da se slika. Preko vikenda, subotom i nedeljom novosadske grupe i DJ-evi zabavljaju one starije. Pored toga imali smo i dan kućnih ljubimaca.”

Na Winter Festu se organizuje nekoliko humanitarnih akcija. Pored toga organizovano je skupljanje slatkiša za siromašnu decu i omogućeno je korisnicima socijalnih ustanova da prodaju svoje ručnopravljene proizvode.

novosadski
Novi Sad

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.