Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Otvoren Spomen park Stevana Sremca i Stevana Raičkovića

2019-07-17
17:27
2019-07-17
19:25
Forrás
Pannon RTV
Na svečanosti je predstavljen život i rad Stevana Sremca, a na kraju su učesnici čuli i jednu pesmu Stevana Raičkovića.

U ovom parku ubuduće će biti organizovani kulturni programi. Projekat su sa po milion dinara podržali Ministarstvo kulture i informisanja, kao i pokrajinski Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalne samouprave, kao i bačkotpolsko preduzeće „Sat trakt".

„Projekat nosi naziv „Sentaizam" i otpočeo je septembra 2018. godine. Projekat obuhvata uređenje Spomen parka Stevana Sremca i Stevana Raičkovića, a  cilj zajednice je bio da obezbedi prostor za građane u kojem mogu da se organizuju različiti kulturni programi. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture iz Beograda, kao i pokrajinski Sekretarijat za lokalnu samoupravu. Ministarstvo kulture obezbedilo je milion dinara, a pokrajinski Sekretarijat za lokalnu samoupravu takođe milion dinara. Osim toga, i dve privatne firme su podržale projekat, „Sat-trakt" iz Bačke Topole i „Javornik" iz Subotice" rekao je Igor Stojkov, sekretar, Skupština opštine Senta.

Spomen park
Sentaizam
Stevan Sremac
Stevan Raičković

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.

Rekordan broj zaraženih od korone u Srbiji

U poslednja 24 časa potvređena su 1.053 nova slučaja zaraze kod 9.430 testiranih. Od posledica zaraze preminulo je pet osoba, i do sada je od korone ukupno preminulo 798 pacijenata.