Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

Otvorena ambulanta u Malim Pijacama

2018.08.06
20:15
Forrás
Pannon RTV
Za manje od godinu dana, uz ulaganje od 20,4 miliona dinara, obnovljen objekat Doma zdravlja u Malim Pijacama.

Radovi na obnovi ambulante u Malim Pijacama trajali su osam meseci. Zamenjeni su prozori i vrata, krov, grejanje, izolacija, kao i vodovodna i elektro instalacija. Takođe je objekat dobio novu zidne i podne obloge.

„U ovom objektu zdravstvenu negu pružamo za 2.000 stanovnika Malih Pijaca. Ovde radi lekar opšte prakse, odnosno izabrani lekar svakog prepodneva, više puta mesečno dolazi dečiji lekar, a pružamo i stomatološku uslugu. Zahvaljujemo se stanovništvu na strpljenju i što se nikada nisu žalili dok smo u prelaznom periodu radili u improvizovanom objektu" rekla je Karolina Đolaj, direktorica Doma zdravlja u Kanjiži.

Svečanom otvaranju objekta prisustvovali su Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga, kao i Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ulaganje je podržala pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja sa 16,5 miliona dinara, dok je opština Kanjiža obezbedila 3,9 miliona dinara.

„Ovo je bio projekat od preko 20 miliona dinara, koji se najvećim delom odnosio na sređivanje grejnog sistema, a nakon toga smo gotovo u poslednjem trenutku pridodali sve ono što je još potrebno, i što se sada i spolja i iznutra vidi da je urađeno i imamo potpuno obnovljen objekat" rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kažnjiža.

U planovima lokalne samouprave i kanjiškog Doma zdravlja je i obnova ambulanti u Trešnjevcu, Adorjanu, Vojvodi Zimonjiću, kao i stare ambulante u Kanjiži.

Male Pijace
ambulanta
Karolina Đolai
Nikola Lukač
Robert Fejstamer

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.