Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Otvorena je granica prema Srbiji

2020-05-22
22:24
2020-05-22
22:34
Forrás
Pannon RTV
Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.

Oni, koji su već ranije stigli u Srbiju, i koji su dobili obavezu izolacije u trajanju od 14 dana, više ne moraju da ostaju kod kuće. Na graničnom prelazu Horgoš-Reske, na auto-putu, naša ekipa danas popodne nije zabeležila veće zastoje u saobraćaju.

Na graničnom prelazu Horgoš-Reske, na auto-putu, danas poslepodne nije bilo značajnijeg saobraćaja. Na svakih 5-10 minuta na prelaz su stizala otprilike 1-2 automobila.

Zoltan Der je na granični prelaz Horgoš-Reske, na auto-putu, stigao sa svojim radnim kolegama. Kao radnici, svakodnevno prelaze granicu, a za to im je potrebna radna dozvola. Juče su morali da čekaju duže nego inače.

Zoltan Katkič takođe svakodnevno prelazi granicu. Danas je bio zadovoljan sa uslovima prelaska granice: „Danas je bilo sasvim u redu, ali juče je bilo gužve. Izgleda da se situacija smirila. Ne znam koji je razlog. Danas sam u potpunosti zadovoljan."

Odluka Vlade Srbije se međutim odnosi samo na ulazak u Srbiju, odnosno još uvek moramo da čekamo za bezuslovni prelazak u susedne zemlje. Svako ko putuje u Mađarsku, na primer, njega još uvek čeka izolacija od 14 dana na drugoj strani granice ili mora da podnese poseban zahtev, koji se odobrava samo u određenim slučajevima.

granica
Srbija
Horgos
prelaz
Mađarska
test
korona
virus

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.