Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Otvoreno svetsko prvenstvo u lovu soma bućkom u Kanjiži

2019-06-22
14:26
2019-06-22
17:56
Forrás
RTV Pannon
Domaćini Prvog otvorenog svetskog prvenstva u lovu soma bućkom “Srbija 2019” u periodu od 30.06. do 10.07.2019. godine biće Kanjiža, Novi Sad i Mali Zvornik.

Tehnika bućkanja je rasprostranjena po istočnoj Evropi sa hiljadugodišnjom tradicijom. Ribar veže mamac za stranicu čamca, koju jednom rukom trza, a drugom rukom proizvodi iritirajući zvuk bućke. Na svetsko prventsvo između ostalih prijavili su se  takmičari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Ukrajine, Austrije i Italije.

“Deonica Tise kod Kanjiže je veoma dugačka i od granice do Adorjana može da se peca kako na našem tako i na svetskom takmičenju u lovu na bučke. A Tisa je bogata, prethodnih godina na takmičenjima u lovu na bućke što ih je organizovao savez, Kanjiža je bila među prvima a često i prva što se tiče broja ulova soma. Uvereni smo da će tako biti i na svetskom prvenstvu” rekao je Laslo Novak predsednik Udruženja Sportskih Ribolovaca “Bratstvo” iz Kanjiže.

lov
som
bućka
Kanjiža
Svetsko Prvenstvo

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.