Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/archív

Ove nedelje biće održan vašar u Senti

2021.06.01
14:29
2021.06.01
18:03
Forrás
Pannon RTV
Vest je objavljena na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Senti.

Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta  rekao je da su epidemiološki podaci u opštini povoljni, jer u Senti ima oko 30 zaraženih virusom korona, te je zbog toga ukinuto vanredno stanje. Na osnovu ove odluke, biće održan vašar, a prema planovima, i kasniji Festival Tiski cvet.

Cegledi je dodao i da je za održavanje pojedinih manifestacija moguće okupljanje 200 osoba u zatvorenom prostoru, a do 500 osoba na otvorenom.

Senćanski vašar je dugi niz godina jedan od najvećih opštinskih i komercijalnih događaja u regionu, na koji s proleća, leti i u ranu jesen dolazi više hiljada posetilaca. Poslednji vašar u Senti je održan 7. juna 2020. godine. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Konsultovali smo se sa Zavodom za javno zdravlje iz Kikinde koji su ranije odobrili ovu našu odluku. U skladu sa njom moguće je održati vašar. Naravno, i dalje pozivamo građane da se vakcinišu i da ko još nije primio vakcinu, da to učini" rekao je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta. 

Senta
vašar
Rudolf Cegledi

Najnovije

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.