Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Paketi pažnje – pokloni za bebe

2021.05.10
16:09
2021.05.10
17:39
Forrás
Pannon RTV
Vojvođanski Crveni krst darovao je porodilje u Opštoj bolnici u Senti bebi paketima. Povod darivanja je međunarodna nedelja Crvenog krsta.

Majkama koje su na svet donele bebe u Opštoj bolnici u Senti rukovodstvo vojvođanskog Crveniog krsta pripremilo je poklone sa opremom za bebe. Mesna organizacija je na porođajno odeljenje dopremila 25 paketa.

„Veoma se radujemo što će ovi paketi stići do porodica kojima je to zaista potrebno jer sadrže takve peškire, prekrivače i druge stvari koji mogu da se koriste već u prvim danima" rekla je Teodora Đukić, saradnica Crvenog krsta Senta.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ono što čine volonteri, kao i opštinsko rukovodstvo i aktivisti svojim radom iz dana u dan predstavlja nenadoknadivu vrednost, naglasio je dr Slobodan Živković. Ginekolog-akušer je naglasio da svakoj majci donacija Crvenog krsta znači veliku pomoć.

„Svakoj mladoj mami ovakva simbolična pomoć znači mnogo jer pokazuje da ih društvo nije zaboravilo. Na žalost, sve je manje novorođenčadi, što predstavlja veliki demografski problem, zbog toga je ovo veoma lep gest."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Novorođenčad koja na svet dođe u nedelji koju obeležava Crveni krst, dobiće i poklon paket za negu bebe – istakli su nadležni.

paketi
Senta
paket
Crveni Krst

Najnovije

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.