Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Paketići za decu dobrovoljnih davalaca krvi

2022.12.28
12:49
2022.12.28
16:13
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući lokalnoj organizaciji Crvenog krsta, danas je u Kanjiži organizovana podela paketića povezana sa davanjem krvi. Paketiće su dobila deca davalaca krvi. Pored toga, i poslednja ovogodišnja akcija davanja krvi se pokazala kao veoma uspešna.

Deci davalaca krvi u opštini Kanjiža podeljenjo je više od sedamdeset paketića. Decu je dočekao deda Mraz, kome su deca recitovala i pevala.

Boroka Kiš je Deda Mraza počastila pesmom koju je naučila u vrtiću.

Akcija davanja krvi, koja je u sredu održana u Kanjiži, bila je poslednja akcija te vrste u ovoj godini, i na istoj se pojavilo blizu 40 dobrovoljnih davalaca – istakla je Eržebet Hodik. Predsednica Crvenog krsta u Kanjiži je dodala:

„Ove godine je bilo oko 700 davanja krvi. Jako se radujemo svakom davaocu, jer za krvlju postoji velika potreba. U poslednje vreme se smanjio broj davalaca, smanjio se i broj mladih, jer su mnogi otišli u inostranstvo i tamo rade. U ovom periodu su mnogi na odmoru i srećni smo što misle na bolesne i što dolaze da daju krv."

I sledeće godine će na teritoriji opštine Kanjiža biti organizovano 36 akcija dobrovoljnog davanja krvi, prva akcija će biti 11. januara u Martonošu.

paketić
davalac krvi
Kanjiža

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.