Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Palić je dobio nagradu za najcvetnije prekogranično mesto

2021.10.13
17:48
Forrás
Pannon RTV
Mađarska turistička agencija je 28. put raspisala takmičenje „Cvetna Mađaraka", koje je ove godine obnovljeno u mnogim aspektima.

Cilj takmičenja je, između ostalog, stvaranje kulturne i atraktivne slike o naseljima, i podsticanje saradnje ljudi koji u njima žive.

Na takmičenje je prijavljeno više od 320 radova, a žiri će dodeliti skoro 50 nagrada. Prekogranična naselja nastanjena sa mađarskim stanovništvom, takođe su mogla da se prijave na takmičenje. Iz Srbije je Palić zaslužio nagradu za najcvetniju lokalnu samoupravu. Marta Dobo, predsednica Saveta MZ Palić: „Konkretno, nijedna ulica nije posebno istaknuta, već delovi zelene površine ili zelenih zona, koje takođe čine i stambeno područje. To su Trg Mađar Lasla, ulica Orbanfalva, odnosno Zelengorska, to su ti delovi gde postoje veće zelene površine  koje treba održavati, ali smo takođe opisali da su u slučaju naselja Palić za održavanje tih površina zadužena dva javna preduzeća. U stambenom delu je to povereno  Javno-komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo" Subotica, dok je u delu parka to povereno Javnom preduzeću „Palić-Ludaš".

Pannon RTV/Huszár Dániel

Tokom stručnog ocenjivanja prijavljenih radova, žiri je veliku pažnju posvetio uključivanju stanovništva i nevladinih organizacija, turističkom značaju i pripremljenosti naselja, ekološki osvešćenim programima vaspitno-obrazovnih ustanova, odnosno na savremeno upravljanje otpadom i upotrebu obnovljivih izvora energije.

Palić
cvet
Marta Dobo

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.