Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Palić spremno dočekuje turiste

2021.06.02
13:52
2021.06.02
17:25
Forrás
Pannon RTV
Tokom radne nedelje na obali nema mnogo šetača, ali u vreme vikenda pojavljuju se i domaći turisti. Prodavci i ugostitelji su ipak optimistični jer letnja sezona je tek na početku.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Na obalu Palićkog jezera polako se vraća živost. Stiže letnja sezona, prodavci sladoleda već su izašli, a kafići čekaju goste. Onima koji žele da pešače oko jezera preporučuje se udobna obuća i da ponesu mnogo tečnosti.

„Uživamo u lepom vremenu, došli smo u posetu kući iz Nemačke, i sa porodicom smo malo izašli da se provedemo" kaže Valerija Feher.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Na obali se već mogu iznajmiti popularni četvorotočkaši. Srđan Tot, vlasnik radnje za iznajmljivanje ovih vozila na obali jezera, kaže nam da se preko nedelje tek 100 do 120 ljudi pojavi na šetalištu, a za vikend ima i hiljadu šetača. Jedna od najboljih zabava je provozati se biciklima oko jezera. U ponudi imaju jednostavne dvotočkaše, vozila za četiri osobe, čamce i vodene bicikle – naglašava Srđan Tot.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Uz vodeni bicikli i motorni čamac obavezan je i spasilački prsluk, a potrebno je potpisati i izjavu da se ova plovila koriste na sopstvenu odgovornost. Na obali je već više kafića započelo sa radom dočekujući domaće turiste kao prve laste. Slobodan Novčić došao je iz Pančeva, a još nikada nije bio u Subotici i na Paliću.

„Došli smo malo da se odmorimo. Da vidimo jezero, i malo se razonodimo."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Mnogi Palićani spuste se do obale da se odmore. Katalin Nađ često na dva točka obilazi stazama. Ovde provodi vreme sa prijateljima, piju kafu, jedu pogačice.

„Ovih dana padalo je mnogo kiše i mislile smo da prvi jun, što je u stvari prvi dan letnjeg meseca, treba ovako proslaviti, pojavilo se sunce i tu nam je mesto. Ovde volimo da budemo. Obožavamo Palić, spadam u one koji ne mogu da budu bez njega. Zato smo izašle."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Preduzetnici koji žive od turizma optimistično gledaju u budućnost, čekaju na popuštanje protivepidemioloških mera i uzdaju se u dolazak većeg broja turista nego prošle sezone.

Palić
Subotica

Slične vesti

Najnovije

16:36, Frissítve: 16:42

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.