Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Panon radio i „Kalamariš" uspešni na pokrajinskom konkursu

2021.06.01
18:02
2021.06.01
18:09
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinska vlada podržava medije manjina. Prijave Panon televizije i Panon radija pozitivno su ocenjeni na ovogodišnjem konkursu pokrajinskog Sekretarijata za informisanje.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Nadležni pokrajinski Sekretarijat podelio je ukupno 140 ugovora o finansijskoj podršci u ukupnoj vrednosti od 49,2 miliona dinara. Ugovori su u utorak potpisani u Novom Sadu, u dvorištu Istorijskog arhiva. Podršku je dobio i Panon radio: potpora je stigla za pripremanje emisija na terenu. U planu je snimanje emisija na prostoru zapadne Bačke.

„Cilj nam je da predstavimo ovaj region, ovaj prostor, tamošnja mađarska sela, tamošnji mađarski živalj. Program ćemo realizovati tako da će omiljeni voditelji naše emisije „Regeli", otići tamo na dan-dva, dakle na nešto duže vreme, obići će teren, sve će isprobati, otići će na pecanje, kuvaće riblju čorbu, ići u lov na divlje svinje. Pokazaće sve ono što na ovom prostoru može da bude interesantno, predstaviće i zanimljive osobe sa tih prostora. Od toga ćemo napravi radijske emisije od sata ili duže" kaže Georgina Šoš, glavna i odgovorna urednica Panon radija. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Podršku pokrajinskog Sekretarijata dobila je i televizijska emisija „Kalamariš". Uspeh na konkursu priznanje je i Oršolji Husta Radaković, koja uređuje popularnu emisije naše medijske kuće. U produkciji koja se emituje svakodnevno slušamo recitovanje dece iz Vojvodine.

„Obilazimo čitavu Vojvodinu, i veoma je interesantno da u mnogo slučajeva nismo mi ti koji tražimo decu koja bi volela da nastupe, nego nas traže iz mnogih vojvođanskih naselja da bi želeli da učestvuju u emisiji „Kalamariš". Smatram da je ovo svakako potvrda da je to dobra emisija, da je gledaoci prate, i dobro je što je dobila podršku Pokrajine" rekao je Čaba Balint, glavni i odgovorni urednik Panon televizije. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Ove godine pristiglo je mnogo odličnih prijava. To znači da je pred vojvođanskim novinarstvom sjajna budućnost – rečeno je na događaju.

„Teme, koje su se pojavile u konkursnim prijavama, i povodom kojih smo i potpisali ugovore, govore o svakodnevnom životu, i tiču se svakidašnjeg života ljudi. To je i interes Autonomne Pokrajine Vojvodine" rekla je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za informisanje. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Sekretarijat za informisanje svake godine raspisuje konkurs, sa ciljem da motivišu i razvijaju novinarstvo na teritoriji pokrajine. 

Panon Radio
pokrajinska vlada
konkurs
ugovor
Georgina Šoš
Čaba Balint

Slične vesti

Najnovije

17:15, Frissítve: 19:10

Gradiće se novi dom učenika u Senti

Povodom proširenja doma učenika pri Gimnaziji za talentovane učenike „Boljai“ Sentu je posetio Igor Mirović, predsednik vojvođanske Vlade koji je u opštini obišao radove na opremanju i obnovi.
15:51, Frissítve: 19:12

Vodite brigu o srcu

Povodom Svetskog dana srca u Senti je organizovano merenje šećera u krvi, pritiska kao i nivoa holestorola, kao i merenje telesne težine i visine uz davanje zdravstvenih saveta. Kao i prethodnih godina i ovoga puta bilo je veliko interesovanje.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.

Od Sente do Temišvara na dva točka

Grupa biciklista je u četvrtak, u ranim jutarnjim časovima, krenula na četvorodnevnu biciklističku turu od Sente do Temišvara. Tokom ove ture, učesnici će imati priliku da upoznaju različita mesta i njihove znamenitosti.