Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Panon radio i „Kalamariš" uspešni na pokrajinskom konkursu

2021.06.01
18:02
2021.06.01
18:09
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinska vlada podržava medije manjina. Prijave Panon televizije i Panon radija pozitivno su ocenjeni na ovogodišnjem konkursu pokrajinskog Sekretarijata za informisanje.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Nadležni pokrajinski Sekretarijat podelio je ukupno 140 ugovora o finansijskoj podršci u ukupnoj vrednosti od 49,2 miliona dinara. Ugovori su u utorak potpisani u Novom Sadu, u dvorištu Istorijskog arhiva. Podršku je dobio i Panon radio: potpora je stigla za pripremanje emisija na terenu. U planu je snimanje emisija na prostoru zapadne Bačke.

„Cilj nam je da predstavimo ovaj region, ovaj prostor, tamošnja mađarska sela, tamošnji mađarski živalj. Program ćemo realizovati tako da će omiljeni voditelji naše emisije „Regeli", otići tamo na dan-dva, dakle na nešto duže vreme, obići će teren, sve će isprobati, otići će na pecanje, kuvaće riblju čorbu, ići u lov na divlje svinje. Pokazaće sve ono što na ovom prostoru može da bude interesantno, predstaviće i zanimljive osobe sa tih prostora. Od toga ćemo napravi radijske emisije od sata ili duže" kaže Georgina Šoš, glavna i odgovorna urednica Panon radija. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Podršku pokrajinskog Sekretarijata dobila je i televizijska emisija „Kalamariš". Uspeh na konkursu priznanje je i Oršolji Husta Radaković, koja uređuje popularnu emisije naše medijske kuće. U produkciji koja se emituje svakodnevno slušamo recitovanje dece iz Vojvodine.

„Obilazimo čitavu Vojvodinu, i veoma je interesantno da u mnogo slučajeva nismo mi ti koji tražimo decu koja bi volela da nastupe, nego nas traže iz mnogih vojvođanskih naselja da bi želeli da učestvuju u emisiji „Kalamariš". Smatram da je ovo svakako potvrda da je to dobra emisija, da je gledaoci prate, i dobro je što je dobila podršku Pokrajine" rekao je Čaba Balint, glavni i odgovorni urednik Panon televizije. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Ove godine pristiglo je mnogo odličnih prijava. To znači da je pred vojvođanskim novinarstvom sjajna budućnost – rečeno je na događaju.

„Teme, koje su se pojavile u konkursnim prijavama, i povodom kojih smo i potpisali ugovore, govore o svakodnevnom životu, i tiču se svakidašnjeg života ljudi. To je i interes Autonomne Pokrajine Vojvodine" rekla je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za informisanje. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Sekretarijat za informisanje svake godine raspisuje konkurs, sa ciljem da motivišu i razvijaju novinarstvo na teritoriji pokrajine. 

Panon Radio
pokrajinska vlada
konkurs
ugovor
Georgina Šoš
Čaba Balint

Najnovije

16:36, Frissítve: 16:42

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.