Ugrás a tartalomra

Panon Radio uživo sa Lovačkih dana u Kanjiži

2022.08.27
18:07
2022.08.27
18:12
Forrás
Pannon RTV
Zainteresovane je na 4. Lovačkim danima u Kanjiži čekala i prezentacija oružja, lovačkog roga, te takmičenje u kuvanju. Osim toga, na licu mesta su bili i voditelji Panon radija koji su obradovali slušaoce terenskom emisijom.

Zahvaljujući dobrim vremenskim prilikama manifestaciju je posetilo mnogo ljudi.

Najpopularniji program na Lovačkim danima je svakako bilo takmičenje u kuvanju divljači, gde su se na kanjiškom štrandu na obalama reke Tise takmičile 52 ekipe. Organizatori su osigurali meso za ekipe, a zatim ga je svako pripremio kako je najbolje znao. Priprema se i srneći gulaš i perkelt od divlje svinje.

Deneš Kenjereš, Martonoš:

"Pravićemo srneći paprikaš, sad smo otprilike na pola posla.

- Kako napraviti dobar srneći paprikaš, u čemu je tajna?

– U tome zapravo postoji neka tajna, a ja to obično radim tako da meso prvo izdinstam, zatim ga izvadim i onda dodam luk, papriku, paradajz, pa onda tek vratim meso."

Lovačke dane su posetili i voditelji Panon Radia koji su razgovarali sa učesnicima i lovcima.

Anet Lajko, voditeljka, Panon Radio: „Pripremamo se uz uzbudljive razgovore, predstavićemo i ulogu samih Lovačkih dana i koji su programi ovde dostupni. Govorićemo o turizmu u Kanjiži, koji svake godine postaje sve razvijeniji, i svim lokacijama koje vredi obići. Razgovaramo o sokolarstvu, svim vrstama lovačke opreme, predstavljamo ih i pred nama je jedan uzbudljiv dan."

Primarni cilj manifestacije je promocija lova u Vojvodini i Srbiji i predstavljanje svih delatnosti kojima se lovci bave.

Silvester Kovač, lovac, Lovačko društvo Kanjiža: „Lov je popularan u Vojvodini. Samu kulturu lova treba podići malo više. Tu mislim na običaje, počevši od lovačkog roga, s kojim bismo mogli da uvedemo germansko-mađarske tradicije, počevši od predaje trpeze, ima još puno toga što bi se moglo nabrajati."

U sklopu programa posetioce je čekao i vašar, te aktivnosti za decu, ali zahvaljujući muzičkoj grupi iz Mađarske upriličeno je i predstavljanje tradicionalnog lovačkog roga.

Panon Radio
Lovački dan
Kanjiža

Najnovije

15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.