Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/korábbi felvétel

Pastor pozvao vojvođanske Mađare da glasaju za Fides

2018.03.14
21:50
Forrás
Pannon RTV
Predsednik SVM Ištvan Pastor pozvao vojvođanske Mađare da podrže Fides i najavio kampanju u preko 90 sela u Vojvodini.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor pozvao je vojvođanske Mađare da se registruju za glasanje na parlamentarnim izborima u Mađarskoj, kao i na izlazak na birališta.

Prema njegovim rečima su zahvaljujući snazi i razmišljanju u nacionalnom duhu vlade Mađarske vojvođanski Mađari došli do sistema zastupanja interesa kakvog ranije nije bilo, i ako Fides i Hrišćansko-demokratska narodna stranka ne nastave rad koji vrše proteklih 8 godina i posle izbora, onda će se to prekinuti. SVM se sprema na klasičnu kampanju u okviru koje će u preko 90 naselja širom Vojvodine organizovati zborove građana.

"Ne možemo da dopremo do svih naselja, ali neće biti dela Vojvodine u koji nećemo otići. Želimo da razgovaramo o mnogo čemu. Želimo da razgovaramo o proteklom periodu. Želimo da razgovaramo o značaju izbora. Želimo da razgovaramo o budućnosti i da skrenemo pažnju građana da im je osnovni interes da na ovim izborima uzmu učešće i osnovni interes da im dokažemo, ili da uverimo birače da je ovakva izgradnja zajedničko delo, koje smo u proteklih 8 godina sa Fides i HDNP zajedno sproveli, i da to nastavimo" – izjavio je predsednik SVM Ištvan Pastor za Pannon TV.
 

Pastor
Mađare
izbori

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.