Ugrás a tartalomra
Pásztor István
Pannon RTV/korábbi felvétel

Pastor pozvao vojvođanske Mađare da glasaju za Fides

2018-03-14
21:50
Forrás
Pannon RTV
Predsednik SVM Ištvan Pastor pozvao vojvođanske Mađare da podrže Fides i najavio kampanju u preko 90 sela u Vojvodini.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor pozvao je vojvođanske Mađare da se registruju za glasanje na parlamentarnim izborima u Mađarskoj, kao i na izlazak na birališta.

Prema njegovim rečima su zahvaljujući snazi i razmišljanju u nacionalnom duhu vlade Mađarske vojvođanski Mađari došli do sistema zastupanja interesa kakvog ranije nije bilo, i ako Fides i Hrišćansko-demokratska narodna stranka ne nastave rad koji vrše proteklih 8 godina i posle izbora, onda će se to prekinuti. SVM se sprema na klasičnu kampanju u okviru koje će u preko 90 naselja širom Vojvodine organizovati zborove građana.

"Ne možemo da dopremo do svih naselja, ali neće biti dela Vojvodine u koji nećemo otići. Želimo da razgovaramo o mnogo čemu. Želimo da razgovaramo o proteklom periodu. Želimo da razgovaramo o značaju izbora. Želimo da razgovaramo o budućnosti i da skrenemo pažnju građana da im je osnovni interes da na ovim izborima uzmu učešće i osnovni interes da im dokažemo, ili da uverimo birače da je ovakva izgradnja zajedničko delo, koje smo u proteklih 8 godina sa Fides i HDNP zajedno sproveli, i da to nastavimo" – izjavio je predsednik SVM Ištvan Pastor za Pannon TV.
 

Pastor
Mađare
izbori

Slične vesti

Najnovije

09:21, Frissítve: 09:30

Leti hladi, zimi greje

Traje leto, a sa njim i groznica kupovina klima uređaja. Mnogi ih kupuju ne samo da bi se rashladili, već se spremaju i za grejnu sezonu.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.