Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pastor: Prednost je biti Mađar u Vojvodini

2019-11-15
19:14
2019-11-16
13:01
Forrás
Pannon RTV
O prošlom periodu, budućim planovima i izgledima govorio Ištvan Pastor danas na Stalnoj konferenciji Mađara u Budimpešti.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je rekao da je prednost biti Mađar u Vojvodini rezultat dugog procesa. Takođe je govorio o izborima u Srbiji naredne godine. Istakao je da je cilj nastaviti započeti put, a što se tiče pitanja migracije, poslednjih dana i nedelja smo videli da je taj proces daleko od prošlosti.

“Vidimo da migranti iz Srbije ne idu prema Bosni, nego su počeli da koriste isti stari  put. Pojavili su se u Kanjiži, u velikom broju u Subotici, pojavili su se na teritoriji banatskih opština, tražeći put prema Rumuniji i Mađarskoj. Ja se u svakom pogledu pripremam da će ovo karakterisati naš svakodnevni život narednih nedelja i meseci. Osnovni interes nam je da ograda ostane podignuta“ izjavio je Ištvan Pastor, predsednik SVM.

Ištvan Pastor
Stalna konferencija Mađara
Budimpešta

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.