Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pastor: Prvi veliki ovogodišnji izazov je bio uspešan

2022.01.22
14:30
2022.01.22
14:38
Forrás
Magyar Szó
Sa održanim referendumom je ostvaren jedan važan element procesa pridruživanja EU - rekao je predsednik SVM-a.

Zadovoljan sam rezultatima referenduma, prvi od nekoliko značajnih ovogodišnjih izazova bio je uspešan – na taj način je referendum o promeni Ustava, održan pre nedelju dana,  ocenio Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. On je, između ostalog, rekao da, ako u Srbiji postoji jedna politička snaga, koja je u poslednjoj deceniji pokazala politiku posvećenosti evropskim integracijama, onda je to SVM, zbog toga su zadovoljni što je postignut takav rezultat, jer je na taj način ostvaren jedan važan element u procesu pridruživanja EU - dodao je Pastor.

On je zaključio da je sada doneta odluka neizostavan element u izgradnji pravosudnog sistema, od koje, međutim, sam po sebi sistem neće biti nezavisniji. To je jedan procesu u kome je rezultat dobijen u nedelju od velikog značaja u pogledu približavanja cilju, a to je vladavina prava i nezavisno pravosuđe – zaključio je Pastor u izjavi datoj dnevnom listu „Mađar So"."

Ištvan Pastor
referendum

Slične vesti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.