Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pastor: SVM bi učestvovao u izvršnoj vlasti Srbije na nivou državnih sekretara

2020.10.21
18:04
2020.10.21
21:44
Forrás
Pannon RTV
Savez vojvođanskih Mađara bi nastavio da učestvuje u izvršnoj vlasti Srbije na nivou državnih sekretara - izajavio je Ištvan Pastor gostujući na programu Panon RTV-a.

Predsednik SVM-a je dodao da im je cilj da zadrže dosadašnje pozicije državnih sekretara, i da ih prošire na oblasti u kojima do sada nisu imali stručnjaka. Pastor je takođe govorio i o tome da je smer koji je novoformirana republička vlast postavila za svoje glavne zadatke, prihvatljiv za SVM. Uvek smo razmišljali u kontinuitetu i pokušavamo da u ovom ciklusu nastavimo da ostvarujemo ciljeve iz prethodnog vladinog ciklusa - rekao je Pastor.

Ištvan Pastor, predsednik, SVM: „Naš osnovni stav je bio, i on se nije promenio, da bi bilo dobro zadržati četiri tematske celine, u kojima smo do sada imali državnog sekretara. To je zdravstvo, poljoprivreda, obrazovanje i razvoj infrastrukture. Pored toga želimo i nova ministarstva, u kojima do sada nismo imali svoje ljude, odnosno nova područja, u kojima do sada nismo imali svoje ljude. To su pravosuđe, finansije, zaštita životne sredina, energetika. Videćemo šta će od toga biti realnost. Sasvim je sigurno da bismo trebali imati više manevarskog prostora nego pre četiri godine, i sasvim je sigurno da ćemo imati manevarske prostoe na koje možemo delegirati pripremljene ljude."

SVM
državni sekretar
vlast
formiranje vlade
vlada

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.