Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pazi na mene!

2019-10-10
20:20
Forrás
RTV Pannon
Lokalna samouprava Sente podelila je prvacima poklon pakete za bezbedno kretanje u saobraćaju.

Sa početkom septembra brojne grupe dece kreću se trotoarima i putevima. Obaveza svih učesnika u saobraćaju je da obrate pažnju na njih, ali i sami mališani mogu mnogo da učine kako bi se izbegle moguće nezgode u saobraćaju. Svake godine tome doprinosi i senćanska lokalna samouprava deleći poklon pakete za bezbednost u saobraćaju. Danas su ovi paketi podeljeni u osnovnoj školi „Petefi Šandor".

U poklon paketu su prsluk, knjiga i bojanka – kaže našoj ekipi Adam, učenik prvog razreda osnovne škole „Petefi Šanodr" u Senti. Upravo kao i veliki broj njegovih drugara, često peške dolazi na časove, zbog toga su mu veoma korisne nove stvari koje je dobio. Hana Kiš isto kaže da na mnogo toga treba obratiti pažnju kada se krene u školu: „Najčešće dolazim biciklom, ali danas su me doneli kolima, jer je padala kiša. Na putu treba paziti na znakove, gde je zebra i uvek treba pogledati naokolo."

Opština Senta svake godine iz budžeta obezbedi poklon paket za prvake. „Za nas je veoma važno da učenici, koji sada počinju redovno samostalno da se kreću u saobraćaju, što bezbednije prolaze put od kuće do škole. Sa sigurnosnim prslukom deca su mnogo vidljiva po kišovitom danu kao što je današnji" –objasnio je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

Roditelji kao i učitelji nastoje decu da nauče bezbednom kretanju u saobraćaju, ali važno je i da i ostali učesnici obrate veliku pažnju na mališane koji žure u školu, jer oni su neiskusni, ali i po dečijoj navici, rasute pažnje. Interes svih nas je da na vreme i bezbedno stignu na prvi čas i kući – čulo se na svečanoj predaji.

Senta
prvaci
bezbednost
saobraćaj

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.