Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pazi na mene!

2019-10-10
20:20
Forrás
RTV Pannon
Lokalna samouprava Sente podelila je prvacima poklon pakete za bezbedno kretanje u saobraćaju.

Sa početkom septembra brojne grupe dece kreću se trotoarima i putevima. Obaveza svih učesnika u saobraćaju je da obrate pažnju na njih, ali i sami mališani mogu mnogo da učine kako bi se izbegle moguće nezgode u saobraćaju. Svake godine tome doprinosi i senćanska lokalna samouprava deleći poklon pakete za bezbednost u saobraćaju. Danas su ovi paketi podeljeni u osnovnoj školi „Petefi Šandor".

U poklon paketu su prsluk, knjiga i bojanka – kaže našoj ekipi Adam, učenik prvog razreda osnovne škole „Petefi Šanodr" u Senti. Upravo kao i veliki broj njegovih drugara, često peške dolazi na časove, zbog toga su mu veoma korisne nove stvari koje je dobio. Hana Kiš isto kaže da na mnogo toga treba obratiti pažnju kada se krene u školu: „Najčešće dolazim biciklom, ali danas su me doneli kolima, jer je padala kiša. Na putu treba paziti na znakove, gde je zebra i uvek treba pogledati naokolo."

Opština Senta svake godine iz budžeta obezbedi poklon paket za prvake. „Za nas je veoma važno da učenici, koji sada počinju redovno samostalno da se kreću u saobraćaju, što bezbednije prolaze put od kuće do škole. Sa sigurnosnim prslukom deca su mnogo vidljiva po kišovitom danu kao što je današnji" –objasnio je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

Roditelji kao i učitelji nastoje decu da nauče bezbednom kretanju u saobraćaju, ali važno je i da i ostali učesnici obrate veliku pažnju na mališane koji žure u školu, jer oni su neiskusni, ali i po dečijoj navici, rasute pažnje. Interes svih nas je da na vreme i bezbedno stignu na prvi čas i kući – čulo se na svečanoj predaji.

Senta
prvaci
bezbednost
saobraćaj

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.