Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pedesetogodišnjak među dinama

2021.12.05
18:45
Forrás
Pannon RTV
Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.
Pannon RTV

Dakar je moj život koji ne mogu da napustim – odgovara Gabor Sagmajster na pitanje šta nekoga ko je napunio 50 godina motiviše na to da ponovo učestvuje na najtežem reli takmičenju na svetu. Plan subotičkog motoriste je da 14. januara uspešno stigne na cilj, što mu je do sada već deset puta uspelo.

„I sada sam izabrao najjaču kategoriju, kategoriju bez mehaničara. To je Dakar Dakara. Kada stignem na cilj, onda sam popravljam, sam sve sebi sređujem, sam sebi postavljam šator, menjam gume, ulje, filtere za vazduh. Sve što je povezano sa motorom,  sve apsolutno isključivo ja sam radim."

Pannon RTV

Gabor Sagmajster i sada ide sa istim KTM motorom kojim se u poslednje dve godine takmičio u pustinji Saudijske Arabije.

„Najvažnije je da sa ovim tri godine starim motorom, sa Dakar motorom 450 nekako stignem do cilja. Veoma je teško stići na cilj, i prošle godine je otpalo više od polovine takmičara, tako da se nadam da ću imati toliko energije da i ovako sa 50 godina izdržim do kraja."

Pannon RTV

Dakar reli biće održan između 2. i 14. januara u Saudijskoj Arabiji. U planu je da o takmičenju i rezultatima Gabora Sagmajstera Panon RTV svakodnevno izveštava o reliju.

Gabor Sagmajster

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.