Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Penzija u celosti, isplata 8. maja

2020.05.01
19:09
Od 15. maja prijave za 100 evra pomoći punoletnim građanima.

Penzionerima će 8. maja biti isplaćena aprilska penzija u celosti, znači odjednom – rekao je Siniša Mali. U izjavi sprskim javnim medijima, ministar finansija je rekao da se od 15. maja do 5. juna mogu podneti zahtevi za državnu pomoć u iznosu od 100 evra, koju mogu dobiti svi građani stariji od 18 godina u Srbiji. Penzioneri i primaoci socijalne pomoći će automatski primiti ovaj iznos, a ostali će se morati prijaviti u navedenom periodu telefonom ili elektronskom  poštom. Siniša Mali je kazao da je osnovni cilj mere ekonomske zaštite Republike Srbije, da se sačuvaju radna mesta i pomognu mala i srednja preduzeća, koje su najveće žrtve ekonomske krize uzrokovane koronavirusom.

penzija
penzioneri
Siniša Mali

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.