Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Penzije iz inostranstva biće isplaćene i u periodu vanrednog stanja

2020.03.27
20:20
Forrás
Pannon RTV
Ministarstvo je saopštilo da će državljani Srbije koji primaju austrijsku, hrvatsku, kanadsku, holandsku i bugarsku penziju redovno dobiti svoje prinadležnosti.

Bez obzira na činjenicu da svoju potvrdu o životu ne mogu da dostave penzijskim ustanovama u inostranstvu. Mađarska, Češka, Švajcarska i Luksemburg još uvek razmatraju predlog o isplati penzija, a Srbiju će u moguće najkraćem roku obavestiti o donetim odlukama. U Ministarstvu rada su naglasili da će i građani koji imaju pravo na penziju iz Srbiji, a žive u inostranstvu takođe dobiti novac koji im pripada. U Srbiji trenutno živi više od 240 hiljada penzionera koji primaju penziju iz inostranstva.

penzija
vanredno stanje
Ministarstvo
državljani Srbije
isplata
redovno

Slične vesti

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.