Ugrás a tartalomra
Pixabay/congerdesign

Penzioneri, pažnja!

2023.01.22
08:09
Forrás
Szerbiai RTV
PIO fond: Najniža penzija u Srbiji 20.631 dinara, a najviša više od 190.000

Direktorka Sektora za odnose sa javnošću Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO Fond) Jelica Timotijević izjavila je za Radio Beograd 1, u emisiji "Doživeti stotu", da će penzije i u ovoj godini biti redovne, sigurne i stabilne i da u PIO Fondu ima dovoljno sredstava za te prinadležnosti. Naglasila je da će januarska penzija biti veća za 12,1 odsto, kao i novčana pomoć za negu drugog lica i iznosiće 24.696 dinara.

Najniža penzija u Srbiji biće 20.631, a najviša 190.023 dinara. Najniža poljoprivredna penzija sa januarskim čekom iznosiće 16.220 dinara. I nadoknada za pogrebne troškove osiguranika je uvećana i sada je 56.858 dinara.

Jelica Timotijević je najavila da očekuje da će u februaru biti raspisan javni poziv za besplatan desetodnevni banjski oporavak penzionera koji imaju penziju ispod prosečne visine (oko 30.000 dinara).

Osiguranici mogu da konkurišu u udruženjima penzionera u mestu prebivališta. Imaju pravo da na "listi želja" navedu tri banje u koje žele da borave i za to im je potrebna minimalna dokumentacija. Pravo na banjski oporavak se može iskoristiti samo jedanput tokom penzionerskog života.

penzija
penzioner
banja
Jelica Timotijević

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.