Ugrás a tartalomra
Pixabay/jackmac34

Peskov: Na Srbiju se vrši pritisak bez presedana, visoko cenimo stav Beograda

2023.03.14
15:11
2023.03.14
15:21
Forrás
Tanjug
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se u ovom trenutku na mnoge zemlje sveta, posebno na Srbiju, vrši pritisak bez presedana.

On je dodao da Moskva očekuje da će najproblematičnija pitanja biti rešavana u okviru poverljivog i partnerskog dijaloga sa srpskim prijateljima.

"Mi savršeno razumemo kakav se neviđeni, grub, protivzakonit, suprotan međunarodnom pravu pritisak vrše na mnoge zemlje, uključujući i Srbiju. Na Srbiju posebno. I veoma cenimo stav koji je Srbija zauzimala do sada, shvatamo da se uslovi menjaju, ali očekujemo da ćemo najproblematičnija pitanja rešavati u okviru našeg partnerskog poverljivog dijaloga sa srpskim prijateljima“, rekao je Peskov novinarima, prenosi RIA Novosti.

List Izvestija navodi da je Peskov tako prokomentarisao izjavu ministra privrede Srbije, koji je u ponedeljak zatražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji.

Beograd
Srbija
pritisak
Dmitrij Peskov

Najnovije

15:27, Frissítve: 17:13

Svetski dan bez duvana

Dnevno od raka pluća u Srbiji umire 13 ljudi, a 90 odsto njih su pušači. Danas se obeležava Svetski dan bez duvana. Srbija se po broju pušača nalazi na petom mestu u Evropi.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.