Ugrás a tartalomra
Facebook/Szijjártó Péter

Peter Sijarto čestitao Ištvanu Pastoru na izboru za predsednika Skupštine Vojvodine

2020.08.01
14:14
Forrás
Pannon RTV
Ovaj izbor je garancija da se srpska i mađarska vlada podjednako staraju o zajednici vojvođanskih Mađara koja nas povezuje, a ne razdvaja – napisao je Peter Sijarto na svom fejsbuku.

Odnosi Srbije i Mađarske su od neprijateljstva preobraćeni u istorijsko prijateljstvo – napisao je Peter Sijarto na svojoj fejsbuk stranici. Mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova dodao je: nikada još nisu bili tako dobri odnosi između dve države kao što su sada i od toga korist imaju ne samo dve države, već pre svega zajednica vojvođanskih Mađara. Sijarto je podvukao: Mađarska će sve učiniti za to da se Srbija što pre pridruži Evropskoj uniji, podržavamo investicije mađarskih i vojvođanskih preduzeća, a Srbija tamošnjoj mađarskoj zajednici daje više prava od bilo kojeg našeg suseda – objavio je Sijarto.

Šef mađarske diplomatije smatra da je prijateljstvo Srbije i Mađarske ove sedmice dobilo još jedan izraz: uprkos komotnoj apolutnoj većini partije Aleksandra Vučića, Skupština Pokrajine Vojvodine ponovo je izabrala Mađara za predsednika, i to Ištvana Pastora. Peter Sijarto je naglasio: predsednik SVM-a jedan je od onih koji su najviše učinili za prijateljstvo dva naroda, otuda ne može biti upitno da li zavređuje ovakav izbor. Izbor je i garancija za to da se srpska i mađarska vlada podjednako brinu o zajednici vojvođanskih Mađara, koja nas povezuje, a ne razdvaja. Napred Ištvan Pastor! Napred SVM! – završio je svoj post na fejsbuku mađarski ministar spoljnih poslova.

Peter Sijarto
Ištvan Pastor
predsednik pokrajinske skupštine
izbori 2020
čestitka

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.