Ugrás a tartalomra
Szijjártó Péter
KKM

Peter Sijarto: Mađarska ilegalnu migraciju smatra za ozbiljnu pretnju

2017-09-21
13:44
2017-10-06
07:27
Više od 1,5 miliona ilegalnih migranata stupilo je na teritoriju EU bez ikakve provere, kontrole i regulative.

Mađarska smatra da je ilegalna migracija veoma ozbiljna sigurnosna pretnja za Evropu i vlada ocenjuje da je ogroman problem što Evropska unija nije odmah na početku znala da se nosi sa ovom pojavom, rekao je Peter Sijarto u intervju za emisiju Hardtalk na BBC televiziji.

Mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne ekonomije koji je govorio na zasedanju UN izjavio je: posledice su već vidljive, više od 1,5 miliona ilegalnih migranata stupilo je na teritoriju EU bez ikakve provere, kontrole i regulative i to je neprihvatljivo. Dodao je da među najozbiljnije posledice spada i opasnost od terorističkih napada u Evropi.

Peter Sijarto
ilegalna migracija
EU

Most

19:40, Frissítve: 19:55

310 ösztöndíjszerződést írt alá az MNT

310 vajdasági magyar egyetemi és főiskolai hallgató írt alá ma ösztöndíjszerződést a Magyar Nemzeti Tanáccsal az újvidéki Európa Kollégiumban. 248 elsőéves és 62 demonstrátor részesül támogatásban.

Népszerű

Marihuana

Reske: Otkrivena droga u autobusu iz Srbije

Na graničnom prelazu Reske mađarski carinici otkrili su 10 kilograma marihuane u autobusu sa srpskim registracionim tablicama, koji je saobraćao prema Nemačkoj – saopštila je Mađarska Uprava.

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.