Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Petnaest godina moto kluba u Debeljači

2020.03.01
16:49
2020.03.01
17:33
Forrás
Pannon RTV
Kroz buku motora i miris benzina, druženje i sloga već 15 godina održavaju moto klub „De'Wheels". Imaju 30 aktivnih članova i važno im je širenje članstva.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Mladi Tibor Tot (16) želeo bi da krene stopama svog oca, koji voli motore: „Sakupi se više društava, izgrade se prijateljstva, stekneš više drugara, i kada vozim motor, ja se osećam kao da sam slobodan."

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Tibor Tot je pre dvadeset godina napustio rodno selo i sa porodicom se odselio u Mađarsku. Kaže da je njegova ljubav prema motorima uticala na čitavu porodicu, jer se svi dobro osećaju u motorskom sedlu. Svojom dužnošću smatra da vesti o Debeljači prenese celom svetu: „Srce me uvek vuče kući. Živim u Mađarskoj, i tamo nosimo obeležja „De'Wheels" kluba, njegove boje, nastojimo da razvijemo svoje malo selo, i vidi se da imamo i članove iz Mađarske, upravo novopridošle u našu organizaciju. Redovno dolaze sa nama, sada nas već osmu godinu posećuju, verovatno zajedno sa mojim doprinosom. To možemo da zahvalimo tome što su i klub i selo očigledno dobri domaćini. Bilo ko može da dođe sa nama ovamo u Debeljaču, ja pre svega popularišem naše selo, posle naš klub. Svako može da dođe, da oseti gostoprimstvo mojih drugara i sela, naklonost ovdašnjih ljudi, njihove osmehe i prijateljski odnos."

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Pera Đuričkov, predsednik Kluba kaže da na njihovo zimsko okupljanje dođe između 200 do 300 posetilaca iz Srbije i inostranstva: „Svake godine organizujemo ova okupljanja, skupove. Razgovaramo, družimo se, vozimo motore, hvala bogu svugde, ovde u Srbiji, kao i u inostranstvu, tako da smo stekli veoma mnogo prijatelja. Mi odlazimo kod njih, oni opet dolaze kod nas, mnogo učimo jedni od drugih, razmenimo informacije. Sklopili smo lepa prijateljstva koja dobro funkcionišu."

Pannon RTV/Szunyog Tibor
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Rukovodstvo i članstvo kluba osim uobičajenih svakodnevnih aktivnosti radi i na proširenju sedišta kluba. Planiraju da izgrade sobe koje bi omogućile smeštaj gostiju.

Debeljača
motoristi
moto klub
motori
De'Wheels Motoros Klub

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.