Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Pijaća voda za oko 90 domaćinstava u mesnoj zajednici Zorka

2023.03.24
14:56
2023.03.24
16:20
Forrás
Panon RTV
U četiri ulice Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ radi na proširenju vodovodne mreže što je investicija vredna 37,2 miliona dinara. Novac je obezbedila lokalna samouprava iz budžeta. Priključak za domaćinstva košta 60.000 dinara.

U ulicama Pokreta nesvrstanih, Sutjeskoj, 12. Novoj, odnosno Ulici Proleterskih brigada ukupno 90 domaćinstava od juna može da se priključi na novoizgrađenu vodovodnu mrežu u Subotici. Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u mesnoj zajednici Zorka od početka godine za više od tri kilometra proširuje vodovodnu mrežu. Radovi će trajati 140 dana, a prva faza već je i završena.

Đerđ Šugar, direktor subotičkog Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ naglašava da će cena priključka za domaćinstva biti 60 hiljada dinara, a građani mogu da je isplate i na rate.

„Prvo i najvažnije je da se podnese zahtev ili se može lično doći do šaltera „Vodovoda“ gde će dati podatke i tamo može da se ispuni zahtev. Ovde bih istakao da je najvažniji dokumenat to da na mrežu možemo da priključimo samo legalizovane objekte.“

Za proširenje vodovodne mreže novac je obezbedila lokalna samouprava iz gradskog budžeta. To je potvrda da nisu prazna obećanja koja su data o ravnomernom i uravnoteženom razvoju grada – rekao je na licu mesta dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

„Sada ovde u mesnoj zajednici Zorka izgrađujemo vodovodnu mrežu, a ovi radovi omogućiće da u narednoj fazi i stanovnici Kelebije mogu da koriste vodu iz vodovoda. Osim toga, priprema se planska dokumentacija koja se odnosi na naselja Bački Vinogradi, Hajdukovo, Nosa i Šupljak kako bi u narednom koraku i tu bila dovedena voda iz vodovoda, odnosno isto to može da se kaže za naselja Ljutovo i Gornji i Donji Tavankut.“

Ove godine Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ na prostoru Fabrike vode 1 kao i u Čantaviru bušiće novi bunar kako bi stanovnicima Subotice obezbedili pijaću vodu odgovarajućeg kvaliteta. 

mesna zajednica Zorka
Subotica
Vodovod i kanalizacija
dr Balint Pastor
Đerđ Šugar

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.