Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Pijačna ponuda u Kanjiži

2021.02.06
17:48
2021.02.06
18:21
Forrás
Pannon RTV
U subotu u jutarnjim satima, po ovom prolećnom vremenu, mnogi su posetili pijacu u Kanjiži. Ponuda je bila bogata, voće lepše od lepšeg i povrće bilo je izloženo na tezgama. Po blagom vremenu kupce je čekalo nekoliko vrsta cveća.
Pannon RTV/Molnár Ádám

U subotu prepodne, na pijaci u Kanjiži, vladala je velika gužva. Beata Lukač iz Horgoša prodaje povrće, kod nje svežanj šargarepe, zavisno od veličine košta od 60-80 dinara, peršun je 120 dinara, a kilogram krompira je 50 dinara. Rekla je da ima bogatu ponudu, ali potražnja je nezadovoljavajuća.

"Sa cenama bi još i bili zadovoljni, ali potražnja nije dobra. Nema nikoga ko bi kupovao proizvode, pa su kupci na pijaci veoma retki, sve slabo ide. Ponuda je dobra, ali potražnja slaba."

Kisele proizvode su mnogi tražili na pijaci u Kanjiži. Kod prodavca Janoša Varge iz Horgoša u ponudi postoji ukiseljena mešana salata, kupus i cvekla.

"300 dinara za kilogram kiselog, isto tako i za cveklu, kupus je 150 dinara.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Veliko je interesovanje i za med. Pčelar Mikloš Kordovan iz Kanjiže prodaje na lokalnoj pijaci različite vrste meda. Zavisno od vrste i pakovnja, može se kupiti po ceni od 500 do 800 dinara.

"Ovde u ponudi imam mešavinu repice i bagrema, mešavinu uljane vrbe i bagrema, zatim imam od svilene trave ili divlji duvan, cvetni med i med od repice."

Mnogi su kupovali i u pijačnim halama. Na tezgi Rože Papdi iz Malih Pijaca meštani mogu naći više vrsta živinskog mesa. Sada uglavnom traže piletinu.

"Cena pilećih bataka je 279 dinara, pilećih grudi 329 dinara, a celo pile je 229 dinara po kilogramu, a ostaci za supu su 129 dinara.”

Uskoro dolazi Valentinovo, a zatim Dan žena, pa meštani mogu kupiti prolećno cveće na jednom ili dva mesta. Na pijaci u Kanjiži možemo kupiti primule, trenutna cena je 150 dinara, zumbul sa lepim pupoljcima košta 200 dinara, a ciklama se može kupiti za 500 dinara.

pijaca
Kanjiža
ponuda
bogata
voće
povrće
tezga
cveće
gužva
peršun
krompir
med

Najnovije

14:04, Frissítve: 15:37

Pojeftinilo veštačko đubrivo

Veštačko đubrivo, koje je nezamenljivo za useve, tokom jeseni je koštalo 110 dinara, sada se može kupiti i za 90 dinara. Poljoprivrednici su zadovoljni zbog pada cene, ali kažu da je i pored pojeftinjenja, ta cena i dalje visoka.
11:07, Frissítve: 20:43

Borba Anite Pager da ponovo prohoda

Anita Pager, 26-godišnja devojka iz Mužlje, usled nesreće je pre pet godina ostala nepokretna. U pomoć joj je pritekla Fondacija “Budi Human” kampanjom prikupljanja sredstava za njenu operaciju na Tajlandu. Do maja treba prikupiti 16 miliona dinara.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.

Penzioneri, pažnja!

PIO fond: Najniža penzija u Srbiji 20.631 dinara, a najviša više od 190.000