Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Pijačna ponuda u Kanjiži

2021.02.06
17:48
2021.02.06
18:21
Forrás
Pannon RTV
U subotu u jutarnjim satima, po ovom prolećnom vremenu, mnogi su posetili pijacu u Kanjiži. Ponuda je bila bogata, voće lepše od lepšeg i povrće bilo je izloženo na tezgama. Po blagom vremenu kupce je čekalo nekoliko vrsta cveća.
Pannon RTV/Molnár Ádám

U subotu prepodne, na pijaci u Kanjiži, vladala je velika gužva. Beata Lukač iz Horgoša prodaje povrće, kod nje svežanj šargarepe, zavisno od veličine košta od 60-80 dinara, peršun je 120 dinara, a kilogram krompira je 50 dinara. Rekla je da ima bogatu ponudu, ali potražnja je nezadovoljavajuća.

"Sa cenama bi još i bili zadovoljni, ali potražnja nije dobra. Nema nikoga ko bi kupovao proizvode, pa su kupci na pijaci veoma retki, sve slabo ide. Ponuda je dobra, ali potražnja slaba."

Kisele proizvode su mnogi tražili na pijaci u Kanjiži. Kod prodavca Janoša Varge iz Horgoša u ponudi postoji ukiseljena mešana salata, kupus i cvekla.

"300 dinara za kilogram kiselog, isto tako i za cveklu, kupus je 150 dinara.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Veliko je interesovanje i za med. Pčelar Mikloš Kordovan iz Kanjiže prodaje na lokalnoj pijaci različite vrste meda. Zavisno od vrste i pakovnja, može se kupiti po ceni od 500 do 800 dinara.

"Ovde u ponudi imam mešavinu repice i bagrema, mešavinu uljane vrbe i bagrema, zatim imam od svilene trave ili divlji duvan, cvetni med i med od repice."

Mnogi su kupovali i u pijačnim halama. Na tezgi Rože Papdi iz Malih Pijaca meštani mogu naći više vrsta živinskog mesa. Sada uglavnom traže piletinu.

"Cena pilećih bataka je 279 dinara, pilećih grudi 329 dinara, a celo pile je 229 dinara po kilogramu, a ostaci za supu su 129 dinara.”

Uskoro dolazi Valentinovo, a zatim Dan žena, pa meštani mogu kupiti prolećno cveće na jednom ili dva mesta. Na pijaci u Kanjiži možemo kupiti primule, trenutna cena je 150 dinara, zumbul sa lepim pupoljcima košta 200 dinara, a ciklama se može kupiti za 500 dinara.

pijaca
Kanjiža
ponuda
bogata
voće
povrće
tezga
cveće
gužva
peršun
krompir
med

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.
15:50, Frissítve: 17:12

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.