Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Pobeda Urugvaja na otvaranju Arene Puškaš

2019-11-16
12:56
2019-11-16
22:13
Forrás
Pannon RTV
Više od 65.000 gledalaca navijalo za svoje favorite na utakmici u Budimpešti. Ekipa RTV Panon uživo izveštavala sa sportsko-istorijskog događaja.

Oko Arene Puškaš u petak rano popodne bila je  ogromna priprema u toku. Pored navijača, policija je u velikom broju bila prisutna u okolnim ulicama da spreče eventualne nerede. Međutim, do toga nije došlo, jer je većina navijača došla da pogleda dobar meč na otvaranju novog stadiona u Budimpešti. „Često dolazimo, bili smo na svim domaćim kvalifikacijama EP. Želimo da pobedimo, mislim da i tim to želi, čekamo pobedu.

„Nadam se da će Mađarska pobediti na ovom meču. Znam da će biti teško, ali sam uverem u pobedu. Kod kuće redovno pratim evropski fudbal“ kaže Tibor Abraham iz Kanade.

Utakmica je završena pobedom Urugvaja sa 2:1. “Svesni rezultata i zato što smo se posle rezultata 2:0 vratili hrabriji u igru i počeli hrabrije da igramo, definitivno smo imali pozitivan meč i igrali smo protiv vrhunskog tima. Mislim da je svakako dobro što smo imali ovakvu generalnu probu pre utorka“ rekao je reprezentativac Mađarske Balaž Džudžak.

Reprezentativac Mađarske Adam Salai postigao je prvi gol nove arene. “Naravno da je čast ali to zaista neće mnogo promeniti naš zadatak i to što treba da produkujemo takvu snagu da budemo ovde na EP. Naravno, u 60-toj godini kad prođemo pored arene, pričaću deci i unucima da sam postigao prvi gol.”

Na otvaranju Arene Puškaš, Urugvaj je pobedio Mađarsku sa rezultatom 2:1. Ova utakmica nije imala veću ulogu, sem toga što mađarski tim igra sudbonosnu utakmicu u Velsu, u zadnjem kolu EP u utorak. Ukoliko ekipa Marka Rosija pobedi, mađarska reprezentacija će se sigurno kvalifikovati na Evropsko prvenstvo 2020. godine i igrati mečeve pred domaćom publikom u Areni Puškaš.

Arena Puškaš
Budimpešta

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.