Ugrás a tartalomra
TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ/ bg

Počela akcija uklanjanja cisterni sa amonijakom kod Pirota

2023.01.07
13:08
Forrás
RTS
Počelo je uklanjanje vagona-cisterni sa amonijakom na pruzi kod Pirota, na području Sopotskog hana. Auto-put prema Nišu neće biti zatvaran.

Prvo će biti pretočen amonijak u auto-cisterne, a narednih dana i uklanjanje cisterni. 

Jedan od prvih koraka biće pretakanje sadržaja iz cisterne broj 13 u auto-cisterne. U narednim danima cisterne će biti uklonjen sukcesivno, jedna po jedna, sa lica mesta, naveo je Štab za vanredne situacije Grada Pirota.

Građanima je preporučeno da se bez preke potrebe ne približavaju lokaciji Sopotskog hana, kako zbog sopstvene bezbednosti, tako i zbog neometanog rada stručnih službi koje su na terenu.

Auto-put prema Nišu neće biti zatvaran i saobraćaj će se odvijati normalno.

Pirot
cisterna

Slične vesti

Najnovije

18:19, Frissítve: 19:26

Sa dronovima i robotima za napredak učenika

Rotari klubovi Beograda i Novog Sada donirali su 200 dronova i 200 robota informatičkim sekcijama u vojvođanskim školama, i to u okviru projekta pod nazivom „Za lepšu školu”. U isto vreme renoviran je i nameštaj u 25 vojvođanskih vrtića.
12:39, Frissítve: 16:06

Banjska i dalje pod blokadom

Selo Banjska na severu Kosova i Metohije već je četvrti dan pod blokadom. U incidentu koji se tokom vikenda desio kod tog sela poginulo je nekoliko Srba i jedan kosovski policajac, a od strane prištinskih vlasti privedeno je nekoliko lokalnih Srba.
08:55

Dan žalosti u Srbiji

Vlada Republike Srbije proglasila je sredu za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Mediji moraju da emituju sadržaje prilagođene Danu žalosti.

Najčitanije