Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt/archívum

Počela realizacija projekta Opti-Bike 2

2021.03.01
15:59
2021.03.01
17:34
Forrás
Pannon RTV
Subotica i Tompa će biti spojeni biciklističkom stazom, kao i Hajdukovo sa Bačkim Vinogradima.

Novi prekogranični srpsko-mađarski IPA projekat tiče se izgradnje biciklističke staze između Subotice i Tompe koja će da omogući razvoj prekogranične saradnje i direktno povezivanje pograničnih naselja. Planirana je i izgradnja deonice između Hajdukova i Bačkih Vinograda.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Član Gradskog veća Subotice Rufolf Ševenj je tim povodom kazao da se radi o jako važnoj stvari kako bi od granice do grada postojala biciklistička.

Predsednik saveta mesne zajednice Bački Vinogradi Robert Katona kaže da će biciklistička staza olakšati život meštanima Bačkih Vinograda, a da je prošle godine u selu izgrađeno skoro 5 kilometara biciklističkih staza.

"Mnogi odlaze biciklama da rade u Mađarsku. U vremenima pre virusa su mnogi prelazili biciklima u dva turistička mesta, iz Morahaloma na Palić. Dva naselja su blizu jedno do drugog" – kazao je Katona.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

U okviru projekta Opti-Bike 2 će biti izgrađeno 25 kilometara biciklističkih staza između Tompe i Subotice, a deo toga je i deonica između Hajdukova i Bačkih Vinograda. Projekt menadžer Akoš Ujhelji kaže da projekat ima više ciljeva.

"U prvom redu da se smanji čekanje na graničnim prelazima. U drugom redu je značajno i poboljšavanje bezbednosti u saobraćaju kao i bicilistički turizam, te je značajno za saradnju pograničnih sela" – kazao je Ujhelji.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Puna vrednost radova iznosi preko 450 hiljada evra.

OPTI-BIKE
projekat
Akoš Ujhelji
Hajdukovo
Bački Vinogradi
Subotica
Tompa
bicikl

Najnovije

Najčitanije