Ugrás a tartalomra
füves part
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Počela sezona kupanja na Zobnatičkom jezeru

2018-06-07
16:34
2018-06-07
16:40
Forrás
Pannon RTV
Mogućnost kupanja na Zobnatičkom jezeru tokom radnih dana najviše koriste meštani, ali vikendom dođe i više hiljada turista.

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi Bačke Topole i ove godine je proširena plaža Zobnatičnog jezera. Ljudi se kupaju i sunčaju, jezero okružuje lepa priroda, na plaži se igra odbojka, postoji igralište, može da se kupi langoš, to sve dočekuje posetioce na obali Zobnatičkog jezera.

nők a vízben

Voda je čista, pogodna za kupanje, a temperatura ugodna. Tokom vikenda dođe po više hiljada kupača. I ove godine je proširivana plaža, zahvaljujući finansiranju lokalne samouprave Bačke Topole. Postavljen je šljunak, očišćena je trska. Gradonačelnik Gabor Kišlinder kaže da su putem projekta IPA došli do značajnih sredstava i da će se program nastaviti. Ukupna vrednost projekta je 240 hiljadu evra, od čega lokalna samouprava treba da obezbedi 15%.

ugrik egy fiú a mólóról

Za potrebe potencijalnih prodavaca postavljeno je novih pet strujnih mesta, a uskoro će biti izgrađen i novi silaz u jezero za potrebe invalida. Planira se i izgradnja šetališta dugog 5 kilometara u nastavku plaže. Za tu namenu će lokalna samouprava izdvojiti 36 miliona dinara.

Zobnatica
Zobnatičko jezero
Bačka Topola

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije