Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Počelo rušenje dotrajalih i nelegalnih objekata u Vikend naselju na Paliću

2023.06.02
14:51
2023.06.02
16:42
Forrás
Pannon RTV
U Vikend naselju na Paliću je počelo rušenje objekata koji se nalaze u lošem stanju i izgrađeni su bez dozvole.

Tokom proteklih šest meseci zaposleni u Preduzeću „Park Palić“ d.o.o. su učinili više za uređenje ovog područja nego bilo ko u proteklim decenijama - rekao je Ištvan Pastor na prepodnevnoj konferenciji za novinare. Predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“ d.o.o. je najavio i da je rok za završetak radova na izgradnji Akva parka Palić pomeren na 31. jul.

U Vikend naselju na Paliću je počelo rušenje 12 objekata koji su u jako lošem stanju. Nakon završetka radova lokalna samouprava će biti u mogućnosti da proda placeve.

U Vikend naselju na Paliću, zgrade koje su u lošem stanju, ruše se kao kula od karata. Mnogi objekti i vikendice u turističkoj zoni, koja pamti i bolje dane, sada su uništeni. U akciji pokrenutoj krajem prošle godine nadležni su odlučivali o sudbini više od 300 objekata i oko 430 parcela.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“ d.o.o.: „Reč je o objektima za koje je inspekcija utvrdila da su opasni po život, neupotrebljivi, ali je istovremeno utvrđeno da nemaju vlasnika, odnosno da su u javnom vlasništvu, u vlasništvu grada, a takođe je utvrđeno da je gradnja ovih objekata izvršena bespravno, te da ne postoje uslovi da se ti objekti legalizuju."

Uređenje Vikend naselja na Paliću se decenijama činilo nemogućim, ali sada su radnici preduzeća „Park Palić“ za šest meseci napravili osnove za dalji rad. Pokrajinska Vlada je u tu svrhu obezbedila 36 miliona dinara.

Valerija Denč, direktorica preduzeća „Park Palić“ d.o.o.: „Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspeli da kontaktiramo vlasnike. Svi su pozitivno reagovali na naš poziv i mogu da kažem da su svi sa kojima smo razgovarali, srećni što će ovo mesto, koje predstavlja jedno od najlepših delova na obali jezera Palić, odnosno dela iza peščane plaže, konačno biti doveden u takvo stanje da može da bude i glavna investiciona lokacija za grad."

Osim uređenja Vikend naselja, dodatno će se poboljšati stanje šetališta oko jezera, a ove godine će se obnoviti i Vodotoranj. Radovi na Akva parku, koji su započeli krajem 2018. godine i rok završetka je nekoliko puta odlagan, sada se zapravo privode kraju.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“ d.o.o.: „Produžili smo rok za završetak radova do 31. jula 2023. godine. Ovaj rok uključuje završetak nedovršenih radova, tehnički prijem objekta i puštanje objekta u probni rad. Takođe želim da kažem da su sva sredstva za završetak radova obezbeđena. Isplate nisu izvršene, ali će da idu onom dinamikom kojom se izvode građevinski radovi."

Na sednici održanoj 4. maja Skupština grada Subotice je ovlastila preduzeće „Park Palić“ d.o.o.,  da putem konkursa da ovaj objekat u zakup. Komisija koja će biti nadležna za sprovođenje treba da bude formirana sledeće nedelje. Predviđeno je da se akva park daje u zakup na 15 godina, a minimalna proglašena zakupnina će biti 275.000 dinara mesečno.

Subotica
Palić
vikend naselje
Ištvan Pastor
Valerija Denč

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.