Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Počeo je 14. Međunarodni ultramaraton na Paliću

2020.09.05
16:00
2020.09.05
16:20
Forrás
Pannon RTV
Manifestaciju na obali jezera Palić, organizovao je Ultramaratonski savez Srbije.

Učesnici prijavljeni za trku mogli su da biraju dužinu staze od 50 ili 100 kilometara, ali oni spremniji mogli su da trče 6, 12 ili 24 sata na obeleženoj kružnoj stazi od 500 metara, pojedinačno ili u štafeti.

Manifestaciju na obali jezera Palić, organizovao je Ultramaratonski savez Srbije.

U subotu u podne startovale su 24-časovna pojedinačna i 6-časovna pojedinačna i štafetna trka. Učesnici maratona od 12 časova i trke na 100 kilometara startovaće u ponoć, a takmičari koji će trčati na razdaljini od 50 kilometara, startovaće u nedelju ujutru, u 6 sati.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Robert Dudaš i njegova tri prijatelja, prijavili su se za štafetnu trku u trajanju od šest sati: „Zapravo trčimo u potpunosti na nivou hobija, mislim na svakoga od nas u ovoj četvoročlanoj štafeti. Zapravo su nas samo zabava i društvo ovog puta privukli ovde."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Takmičenje na domaćem i međunarodnom nivou je ujedno i državno prvenstvo i izborno takmičenje za Svetsko prvenstvo - rekla je Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije: „Ove godine ima mnogo više domaćih takmičara, jer takmičari iz drugih zemalja nisu imali priliku, nisu mogli da učestvuju zbog virusa, a nije ni organizovano. Ali su ipak došli iz inostranstva, iz nekoliko zemalja. Na primer, bio je jedan iz Rumunije, koji je samo rekao da ne može da dođe, jer finansijski ne može da podnese test. Njemu smo pomogli tako što nije morao da plati kotizaciju, i nije morao da plati smeštaj."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

14. Međunarodni ultramaraton na Paliću otvorili su dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice: „Mislim da su u današnjem svetu različiti vidovi rekreacije veoma dobri, a trčanje je jedno od njih. Postoji nekoliko paralela između trčanja i politike, ili trčanja i života. U slučaju obe, odnosno sve tri stvari, važna je istrajnost, žilavost, da čovek bude uporan, da poštuje protivnike, teren i okolnosti.  Na to nas, između ostalog, uči trčanje."

14. Međunarodni ultramaraton na Paliću traje do nedelje u podne. Događaj se završava proglašenjem rezultata i svečanom dodelom nagrada.

Palić
ultramaraton
dr Balint Pastor

Najnovije

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.