Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Počeo je upis u vrtiće Predškolske ustanove „Naša Radost" u Subotici

2021.04.12
15:08
2021.04.12
17:35
Forrás
Pannon RTV
Slično kao i prošle godine, i ove godine je prijava moguća samo elektronskim putem, preko portala „eUprava", kojem se može pristupiti i direktno sa internet stranice „Naše Radosti". Zahtevi se mogu predati do 30. aprila.

Četvorogodišnjeg Davida Vargu iz Hajdukova, u ponedeljak pre podne pazila je njegova baka u Bačkim Vinogradima. Mali dečak je okretan, živahan, druželjubiv i već jako želi da krene u vrtić.

„Zato, jer već jako čekam moje drugare.

- Igraćeš se puno sa drugarima?

- Da.

- Šta?

 - Pa, dinosaurusa, razne igre, žmurke."

Davidovi roditelji se bave poljoprivredom u Hajdukovu. Rade od jutra do mraka. Zbog toga i žele sada da upišu svog mališana, kako bi mogao da ide u vrtić od jeseni. Pored toga je majka dečaka, Andrea Varga, trudna sa Davidovom budućom sestricom.

„Smatramo da je u ovoj dobi od četiri godine sada već vreme da bude u društvu druge dece, da uči, da se priprema. Do sada nismo hteli, nismo želeli da ga nosimo. Mislili smo da mu je u porodici mnogo bolje. Ali on je vrlo živahan, vrlo je aktivan, pa mu sada već treba malo discipline."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Za školsku 2021/2022. godinu, u jaslenu grupu „Naše radosti" u Subotici mogu da se upišu deca rođena 2019. i 2020. Godine. Deca rođena 2016., 2017. i 2018. godine mogu se upisati u vrtićke grupe, dok se deca rođena između 1. marta 2015. i 28. februara 2016. godine mogu upisati u pripremne predškolske grupe. Roditelji kojima je potrebna samo petočasovni dnevni boravak, moraju to posebno naznačiti - rekao je Veljko Vojnić, tehnički direktor ustanove.

„Mogu da se upišu deca od napunjenih godinu dana života, zaključno sa predškolskim uzrastom. Ove godine upisujemo 240 novih mališana u prvu jaslenu grupu i 140 u drugu jaslenu grupu. U grupama za dnevni boravak ima mesta za otprilike 400 nove dece, s tim da u poludnevni boravak i u predškolske grupe upisujemo sve koji se prijave."

Tehnički direktor je dodao da će prilikom upisa i ovoga puta prednost imati deca iz porodica koje spadaju u takozvanu osetljivu kategoriju, kao i ona čija su oba roditelja zaposlena, odnosno sada već i ona deca čiji su roditelji u toku epidemije radili ili rade u sistemu Kovid-19. Roditelji se mogu prijaviti preko internet stranice „Naše Radosti", gde se na početnoj stranici pojavljuje ikonica „UPIS NA KLIK", pa klikom na nju i popunjavanjem elektronskog obrasca mogu da izvrše upis. Druga opcija je korišćenje usluge „eVrtić", preko portala „eUprava".

Rok za podnošenje zahteva je 30. april, nakon čega će preliminarni spisak dece koja su primljena u vrtiće biti objavljen 31. maja. Roditelji mogu podneti eventualne žalbe između 31. maja i 7. juna, a o njima će se odlučivati između 8. i 15. juna. Nakon toga sledi suštinski upis dece u jaslice, vrtiće i grupe dnevnog boravka.

Naša radost
vrtić
Subotica
Predškolska ustanova
upis
počeo
eUprava
portal
elektronski

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.