Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Počinje Festival evropskog filma Palić

2019-07-19
21:28
Forrás
Pannon RTV
Preko 130 igranih, kratkih i dokumentarnih filmova čeka publiku u 15 kategorija na ovogodišnjem 26. Festivalu evropskog filma na Paliću.

Na ovogodišnjem 26. Festivalu evropskog filma Palić biće prikazani i nagrađeni filmovi iz Kana, nakon svečanog otvaranja se u subotu prikazuje "Slava i bol" Pedra Almodovara. U glavnom programu se devet filmova nadmeće za nagradu Zlatni toranj tokom šestodnevnog festivala.

Direktor i jedan od osnivača festivala Radoslav Zelenović naglašava da su i mađarski filmovi konstanta festivala, na čega su ponosni, a ove godine će se prikazati desetak mađarskih igranih i nekoliko dokumentarnih te kratkometražnih filmova.

Festival evropskog filma Palić
Palić
Radoslav Zelenović

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Porušeni spomenici na groblju u Čantaviru

Tokom vikenda nepoznati počinioci uništili su gotovo sto godina stare spomenike na groblju u Čantaviru načinivši veliku štetu. Meštane je zaprepastio i potresao ovaj slučaj.

Do zore se plesalo u „Nepkeru"

Tradicionalni susret osoba koje imaju ulogu starog svata na venčanjima, kao i bal narodnih nošnji održan je u Mađarskom kulturnom centru „Nepker", gde je bila prava svadbarska atmosfera.