Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Počinje nova sezona Narodnog pozorišta

2021.08.27
17:22
Forrás
Pannon RTV
Nova sezona Narodnog pozorišta Subotica službeno će započeti 4. septembra. Tada publika može videti predstavu Drame na srpskom jeziku pod nazivom „Zla žena". Drama na mađarskom jeziku će se predstaviti novom predstavom 17. septembra.
Pannon RTV

Predstaviće Čehovljevu dramu „Tri sestre" u režiji Ane Šebešćen. Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta, je rekao da su u junu završili uspešnu sezonu, u kojoj su obe drame imale mnogo gostovanja i osvojile su nekoliko nagrada na festivalima. Naglasio je kako je na 38. „Nušićevim danima" u Smederevu Drama na mađarskom jeziku osvojila nagradu za najbolju predstavu, i to za komad pod nazivom „Ožaločćena porodica" u režiji Andreja Boke. Ovu predstavu publika će na sceni Jadrana videti u ponedeljak, 30. avgusta, u sklopu serije programa za Dana grada. Miloš Nikolić je dodao: „Čeka nas jedna lepa sezona sa novim predstavama, sa novim idejama. Ono što je važno, mogu da napomenem da ćemo u sledećoj sezoni, to jest u sledećoj godini imati zajedničku predstavu, to jest, mađarska drama i srpska će imati zajedničku predstavu što će biti izuzetno lepo i za sve nas i mislim jedna lepa novina."

Narodno pozorište Subotica

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.