Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Počinje turistička sezona, na graničnim prelazima se očekuju gužve

2019-06-08
15:18
2019-06-08
21:05
Forrás
Pannon RTV
Na graničnom prelazu na autoputu Reske-Horgoš iz pravca Mađarske prema Srbiji u toku subotnjeg dana formirale se dugačke kolone.

Pripadnici Granične policije Horgoš savetuju da se bez preke potrebe ne kreće na put ili da se granica prelazi na manjim i manje prometnim graničnim prelazima.

Prema rečima putnika, za ulaz u Srbiju u subotu se čekalo prosečno tri sata. Na izlazu iz Srbije vozila su se kretala relativno brzo a kolone su na mađarskoj strani sve duže i duže, tvrde vozači.

Dugo čekanje i visoke temperature iscrpljuju putnike, mnogi od njih su nestrpljivi i bezobrazno upadaju preko reda u kolone, nadajući se bržem prelasku granice.

Janoš Molnar sa porodicom je stigao iz Budimpešte i idu kod porodice u Bečej. Posle skoro četiri sata čekanja su stigli na kontrolu putnih isprava na srpskoj strani: “Dosta nam je, ne znamo zašto se ne pomeramo. Jeste da je sad praznik Duhovi, svesni smo toga, ali to nije opravdanje. Na mađarskoj strani smo čekali oko 3 sata. U kolima imamo klimu, malo uključujemo, pa malo izađemo. Poneli smo tečnosti, tako da nemamo problem na ovoj vrućini. Samo strpljenja treba i to dosta.”

Uprkos vrućinama i dugom čekanju, mnogi su ovog vikenda krenuli put poznate subotičke pijace.

Veliki broj vozila je na granicu iz pravca Mađarske stigao natovaren velikim paketima i  biciklovima. Prema navodima zvaničnika, još veći nalet turista stiže od sledećeg vikenda, kada počinju godišnji odmori.

“Kako vidite, saobraćaj je povećan, ovo je tek uvod u turističku sezonu, koju očekujemo od sledeće nedelje. Na ulazu i izlazu trenutno nema većih zadržavanja, osim za teretni saobraćaj, sa vremenom čekanja od oko 210 minuta na izlazu“ kaže pomoćnik komandira GP Horgoš.

Na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj čekalo je tek nekoliko vozila i 4-5 autobusa, svi su brzo prešli granicu. Međutim red kamiona je dugačak oko 1,5 kilometar.

granični prelaz
gužve

Slične vesti

Najnovije

16:27, Frissítve: 18:41

Život u Etnopolisu

Organizatori ovogodišnjeg Interetno festivala pripremili su bogat program za posetioce. Izložba starih zanata je jednako popularna kao i ponuda na trgu vina i gastronomije.
13:38, Frissítve: 18:14

Požar u Subotici

Nekoliko automobila izgorelo je blizu Aleje Maršala Tita u Subotici, kada se zapalila centralna garaža u Šumskoj ulici.
14:00, Frissítve: 17:24

Lakša nastava uz robote

Na dvodnevnom akreditovanom kursu “Primena robota u obrazovanju” organizovanom na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici učestvuje 18 pedagoga i nastavnika.

Najčitanije

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Novi pravilnik o prevozu putnika

JP za prevoz putnika “Subotica-trans” je spremno za 1. septembar, kada počinje primena novog pravilnika kojim se uređuje obavljanje organizovanog prevoza dece.

Biciklom oko Crnog mora

Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.