Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Počinje turistička sezona, na graničnim prelazima se očekuju gužve

2019-06-08
15:18
2019-06-08
21:05
Forrás
Pannon RTV
Na graničnom prelazu na autoputu Reske-Horgoš iz pravca Mađarske prema Srbiji u toku subotnjeg dana formirale se dugačke kolone.

Pripadnici Granične policije Horgoš savetuju da se bez preke potrebe ne kreće na put ili da se granica prelazi na manjim i manje prometnim graničnim prelazima.

Prema rečima putnika, za ulaz u Srbiju u subotu se čekalo prosečno tri sata. Na izlazu iz Srbije vozila su se kretala relativno brzo a kolone su na mađarskoj strani sve duže i duže, tvrde vozači.

Dugo čekanje i visoke temperature iscrpljuju putnike, mnogi od njih su nestrpljivi i bezobrazno upadaju preko reda u kolone, nadajući se bržem prelasku granice.

Janoš Molnar sa porodicom je stigao iz Budimpešte i idu kod porodice u Bečej. Posle skoro četiri sata čekanja su stigli na kontrolu putnih isprava na srpskoj strani: “Dosta nam je, ne znamo zašto se ne pomeramo. Jeste da je sad praznik Duhovi, svesni smo toga, ali to nije opravdanje. Na mađarskoj strani smo čekali oko 3 sata. U kolima imamo klimu, malo uključujemo, pa malo izađemo. Poneli smo tečnosti, tako da nemamo problem na ovoj vrućini. Samo strpljenja treba i to dosta.”

Uprkos vrućinama i dugom čekanju, mnogi su ovog vikenda krenuli put poznate subotičke pijace.

Veliki broj vozila je na granicu iz pravca Mađarske stigao natovaren velikim paketima i  biciklovima. Prema navodima zvaničnika, još veći nalet turista stiže od sledećeg vikenda, kada počinju godišnji odmori.

“Kako vidite, saobraćaj je povećan, ovo je tek uvod u turističku sezonu, koju očekujemo od sledeće nedelje. Na ulazu i izlazu trenutno nema većih zadržavanja, osim za teretni saobraćaj, sa vremenom čekanja od oko 210 minuta na izlazu“ kaže pomoćnik komandira GP Horgoš.

Na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj čekalo je tek nekoliko vozila i 4-5 autobusa, svi su brzo prešli granicu. Međutim red kamiona je dugačak oko 1,5 kilometar.

granični prelaz
gužve

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena je granica prema Srbiji

Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.