Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Počinju Olimpijske igre u Tokiju

2021.07.23
10:47
2021.07.23
10:58
Forrás
Pannon RTV
Četvoro mađarskih sportista iz Vojvodine, Žolt Pete, Martin Mačković, Mate Nemeš i Čaba Silađi, takođe su članovi Olimpijskog tima Srbije, dok Sebastian Sabo iz Sente, kao mađarski sportista iz Vojvodine, nastupa za Mađarsku.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Srbiju na Letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju predstavlja 86 sportista, a Mađarsku 173.

Evropski prvak Mate Nemeš se smatra za favorita za osvajanje medalje u kategoriji 67 kilograma u rvanju grčko-rimskim stilom, kao i Martin Mačković i Miloš Vasić, koji su na Evropskom prvenstvu u Italiji osvojili dve bronzane medalje, ali su osvojili Svetski kup u Lucernu.

Pannon RTV

Dolaskom u glavni grad Japana, Vasić je bio pozitivan na testu za koronavirus, ali nakon isteka izolacije, dvojac se već uveliko priprema za predtrku koja će se održati u subotu u zoru.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Čaba Silađi, koji učestvuje na svojim četvrtim olimpijskim igrama, imaće vrlo jaku konkurenciju u disciplini 100 metara prsno. Plasiranje u finale bi bio uspeh za ovog plivača iz Bečeja.

Pannon RTV

Žolt Pete predstavlja Srbiju kako pojedinačno, tako i kao član srpske stonoteniske reprezentacije na Olimpijskim igrama. Takmičar iz Temerina će se u prvom kolu suočiti sa grčkim takmičarom Gionisom, a reprezentacija Srbije bi mogla da se plasira u drugi krug ako pobedi Brazil.

Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Novak Đoković je najveći favorit za osvajanje zlatne medalje za Olimpijski tim Srbije, ali javnost ima velika očekivanja i od branilaca muške vaterpolo reprezentacije, zatim od osvajača olimpijskog srebra, aktuelnih svetskih i evropskih prvakinja u odbojci, evropskog prvaka ženske košarkaške reprezentacije i od takmičarke u skoku u dalj Ivane Španović.

TAnjug/AP Photo/Martin Meissner

Stručnjaci predviđaju sedam ili osam zlatnih medalja mađarskoj olimpijskoj reprezentaciji. Od plivačkog tima, koji se sastoji od 34 člana, najviše šansi se daje Krištofu Milo i Katinki Hosu, dvostruki olimpijski prvak Aron Silađi može osvojiti svoje treće olimpijsko zlato u mačevanju, ali zlatna medalja za Mađarsku se može očekivati i u disciplinama kao što je kajak, rvanje, plivanje na otvorenim vodama,  sportsko gađanje, vaterpolo i petoboj.

olimpijada
olimpijske igre
Žolt Pete
Martin Mačković
Mate Nemeš
Čaba Silađi
Sebastian Sabo

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.